05 Ιανουαρίου 2014

Μανιτάρια ψητά

Καλή χρονιά. Επιστρέφουμε στις συνταγές μας. Αλλά μιας και είναι γιορτινές μέρες, να βάλω και μια γιορτινή συνταγή. Γιατί γιορτινή; Ε, δεν είναι ένα φαγητό που το φτιάχνω κάθε μέρα. Έχει και μια ιδιαίτερη όψη, απ' αυτές που το δείχνουν γκουρμεδιάρικο:) Είναι αυτό που έλεγα να βάλω την πρωτοχρονιά. Ε, να μην πάει χαμένη:) Για μένα είναι ένας παν-νόστιμος μεζές. Μανιτάρια πλευρώτους έχει η σημερινή συνταγή, λοιπόν, ψημένα στο φούρνο.

Υλικά

400 γρ. πελυρώτους
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση μπαλσάμικο)
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 - 5 λουρίδες μπέικον
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπώ στο μούλτι το λάδι με το ξύδι και το σκόρδο. Προσθέτω το αλατοπίπερο, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Καθαρίζω με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια ένα - ένα και τα τοποθετώ σ' ένα ταψί. Τα αλατίζω, περιχύνω με το λαδόξιδο με τα μυριστικά (φροντίζω να πάει παντού), τρίβω λίγο πιπέρι και στρώνω από πάνω το μπέικον και τα φουρνίζω για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.