Υλικά
400 γρ. πελυρώτους1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση μπαλσάμικο)
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 - 5 λουρίδες μπέικον
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπώ στο μούλτι το λάδι με το ξύδι και το σκόρδο. Προσθέτω το αλατοπίπερο, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Καθαρίζω με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια ένα - ένα και τα τοποθετώ σ' ένα ταψί. Τα αλατίζω, περιχύνω με το λαδόξιδο με τα μυριστικά (φροντίζω να πάει παντού), τρίβω λίγο πιπέρι και στρώνω από πάνω το μπέικον και τα φουρνίζω για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.