Υλικά
φλούδια από μανταρίνιαζάχαρη (γύρω στο 80% σε όγκο από τα φλούδια)
Εκτέλεση
Τα φλούδια τα βράζω 3 - 4 φορές για να ξεπικρίσουν και πετάω κάθε φορά το νερό, βάζοντας φρέσκο κρύο νερό. Μετά το τριπλό βράσιμο, τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και μετρώ όσα φλιτζάνια πολτό κάτι λιγότερο ζάχαρη. Π.χ. για 4 φλιτζάνια πολτό θέλω 3 1/4 – 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη.Τα βράζω σε μέτρια φωτιά στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Θέλει προσοχή γιατί όταν αρχίζει να δένει πετάει (και πιο μπροστά μην πω - αν χρειάζεται προσθέτω ελάχιστο νερό). Το γεγονός ότι ο πολτός είναι σφιχτός δεν με ξεγελάει, θέλει το δέσιμό της.
Την βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και τ' αφήνω ανάποδα να κρυώσουν.
Μαρία λέω να δοκιμάσω συνδιασμό περγαμόντο με πορτοκάλι. Τι λές?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιας και δεν βλέπω να απαντάει η Μαρία, ας το κάνω εγώ:)
ΔιαγραφήΜπορείς να βάλεις διάφορα εσπεριδοειδή. Κι ο συνδυασμός που προτείνεις πρέπει να είναι απίθανος.
Αλλά εδώ μιλάμε για φλούδια. Προφανώς και τα φλούδια από τα υπόλοιπα μπορούν κι αυτά να χρησιμοποιηθούν. Αλλά, θέλει προσοχή. Να είναι μόνο το απέξω. Να μην έχει καθόλου άσπρο. Το μανταρίνι έτσι κι αλλιώς είναι λεπτό. Τα υπόλοιπα θέλουν καθάρισμα.
Εννοείται πως τα μανταρίνια που θα κρατήσουμε τα φλούδια τους πρέπει να είναι αράντιστα (άρα πρέπει να ξέρω από πού είναι) και χωρίς κερί (που ξεχωρίζει γιατί γυαλίζει)
ΑπάντησηΔιαγραφήφοβερό, τι ανακάλυψα μετά από 2 χρόνια. Σήμερα άνοιξα την συνταγή και βλέπω ότι η Κλαίρη με είχε ρωτήσει κάτι σχετικό με αυτή. Ευτυχώς το έσωσε ο Γιάννης.
ΑπάντησηΔιαγραφή