07 Ιουνίου 2013

Μακαρόνια με κιμά

Η πρώτη παραλλαγή μακαρονάδας. Αυτή με κιμά. Η Μπολονέζ που λένε και τα ιν μαγαζιά. Για το πώς βράζω τα μακαρόνια τα έχουμε πει. Άρα το ζήτημά μας είναι η συνοδευτική σάλτσα τους.

Υλικά (για 4 άτομα)
400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
250 γρ. κιμάς
2 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες ή ¾ κουτί κονκασέ
2 μέτρια κρεμμύδια
λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και τον κιμά με λίγο αλάτι και το σβήνω αν θέλω με λίγο κρασί. Προσθέτω τις τομάτες και τα μπαχαρικά και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 20’ τουλάχιστον να πιουν τα νερά τους. Βράζω τα μακαρόνια και τα σερβίρω με τριμμένο τυρί και από πάνω τη σάλτσα (μπορεί να γίνει και χωρίς κιμά οπότε είναι ορφανά ή Ναπολιτέν - διαλέγετε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.