14 Μαρτίου 2016

Κρέπες

Κανονικά θα έπρεπε να συνεχίσω την ιστορία της προγιαγιάς που την ξεκίνησα δυο φορές αλλά παραστράτησα και εκκρεμεί. Κι όντως, έτσι είχα σκοπό να κάνω. Έλα όμως που περνάω καλά αυτές τις μέρες κάνοντας βόλτες κι άρα πού καιρός για γράψιμο. Αλλά να μην αφήσω να περάσει και η μέρα, βάζω μια συνταγή απ' το αρχείο. Κρέπες λοιπόν. Που μπορούν να γίνουν γλυκές ή αρμυρές. Αν και, μιας και δεν έχουν ζάχαρη, μάλλον προς το αλμυρό τις βλέπω. Όχι σαν το Παρίσι που πήρα κρέπα με τυρί και ζαμπόν κι ήταν γλυκιά τελείως. Κι υποτίθεται πως οι κρέπες έχουν γαλλική καταγωγή....

Υλικά (για 12 – 14 μεγάλες)

300 γρ. αλεύρι
4 αυγά
550 ml γάλα
50 γρ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
λίγο ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη και δουλεύοντάς το με το σύρμα των αυγών ή με το μίξερ προσθέτω τα αυγά, το γάλα (να γίνει μια πάστα ομοιογενής και αραιή) το βούτυρο ζεσταμένο και τα υπόλοιπα υλικά. Την αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα. Βάζω ένα τηγάνι αλειμμένο με λάδι στη φωτιά ή την κρεπιέρα, να κάψει. Ρίχνω μέσα μια κουταλιά απ’ το μείγμα και στριφογυρίζω το τηγάνι έτσι ώστε το υλικό να απλωθεί ομοιόμορφα. Όταν δέσει και πήξει γυρίζω την κρέπα και ύστερα από ένα λεπτό τη βγάζω. Συνεχίζω κι ετοιμάζω τις υπόλοιπες κρέπες με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.