Υλικά
1½ κ. αρνί γάλακτος½ φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
½ κ. κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 μεγάλα μαρούλια
αλάτι – πιπέρι
άνηθο ψιλοκομμένο
μαϊντανό
2 αυγά
2 λεμόνια (το ζωμό)
2 κουταλιές αλεύρι ή 1 κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Χωρίζω το κρέας σε μερίδες και το σοτάρω με το βούτυρο. Προσθέτω το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνω, βάζω και λίγο ζεστό νερό (ή άσπρο κρασί) και τα βράζω σε χύτρα ταχύτητας για 15’ από τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.Όταν μισοκρυώσει ανοίγω τη χύτρα, προσθέτω τα μαρούλια, κλείνω και βράζω για 5’ ακόμα.
Ανοίγω ξανά, βάζω τον άνηθο και δένω το ζουμί με το αυγολέμονο: Χτυπάω καλά τα αυγά με το λεμόνι και το αλεύρι (κατά προτίμηση στο μούλτι) και την ώρα που βράζει το φαγητό παίρνω λίγο ζουμί και το προσθέτω στο αυγολέμονο. Επαναλαμβάνω ακόμα μια - δυο φορές μέχρι να κάψει το μείγμα, οπότε το ρίχνω στην κατσαρόλα. Περιμένω να πάρει μια βράση και το φρικασέ μου είναι έτοιμο.
(Η διαδικασία με το ζέσταμα του αυγολέμονου γίνεται για να μην κόψει το αυγό καθώς θα πέσει στο βραστό ζουμί).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.