Ε, καλά, να γελάσουμε και λίγο. Μόνο σοβαρές συνταγές θα βάζουμε; Μου ήρθε λοιπόν το παρακάτω μήνυμα με ένα μέιλ πρόσφατα. Μιας και έχει σχέση με το θέματα που παρουσιάζονται εδώ είπα να το παρουσιάσω κι από δω. Και το παραθέτω όπως ακριβώς το πήρα, χωρίς ν' αλλάξω τη δομή ή τη μορφή!
Μάθετε πώς να φτιάχνετε, πάρα πολύ εύκολα, μια υπέροχη σάλτσα τομάτας
Μάθετε πώς να φτιάχνετε, πάρα πολύ εύκολα, μια υπέροχη σάλτσα τομάτας, με τον τρόπο που την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, χωρίς, δηλαδή, περίεργα υλικά και μπαχαρικά, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα.
Η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακαρόνια, πιλάφια και πολλά άλλα.
Πάρτε ένα κιλό τομάτες, κατά προτίμηση, μικρές
Θα χρειαστείτε, επίσης, λίγο σκόρδο, ένα κρεμμύδι και μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
Το καλό, με την συνταγή αυτή, είναι, ότι δεν χρειάζεται αλάτι, το οποίο υποκαθίσταται από μαύρο πιπέρι.
Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι.
Οι τομάτες σας δεν πρέπει να είναι είναι άγουρες ή πάρα πολύ ώριμες και, καλό θα είναι, να τις ξεφλουδίσετε.
Για να διευκολυνθεί το ξεφλούδισμα, χαράξτε τις κορυφές τους σε σχήμα Χ και ρίξτε τις τομάτες σε βραστό νερό, για 15 περίπου δευτερόλεπτα και
..... Σταματάω την συνταγή γιατί έχω την εντύπωση, ότι δεν με παρακολουθείτε και χαζεύετε αλλού...
Ετικέτες
- αλλαντικά
- αυγό
- Γερμανία
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρεατικά
- κρέμα
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- Λέσβος
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σαλάτα
- σάλτσα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.