Πολίτικη, από την Πόλη δηλαδή (κι όχι βέβαια πολιτική). Δεν ξέρω πώς προέκυψε αυτό το όνομά της, αλλά έτσι την είχα φάει στη Βέροια πριν πολλά χρόνια. Όταν το διάβασα στον κατάλογο μου έκανε εντύπωση, ρώτησα τι έχει, μ' άρεσε η ιδέα, την παράγγειλα, τη δοκίμασα και τη φτιάχνω κάποιες φορές. Είναι μια σαλάτα με έντονη γεύση, που καλά θα ήταν να ετοιμαστεί
πλήρως αρκετή ώρα πριν απ' την ώρα που θα καταναλωθεί ώστε να πέσει το λάχανο (έτσι κι αλλιώς αυτό ταιριάζει γενικά στις λαχανοσαλάτες), να θυμίζει κάτι από τουρσί.
Υλικά
1/2 κιλό λάχανο άσπρο
2 καρότα
3 φύλλα σέλινο
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
λάδι
ξύδι
κόκκινη καυτερή πάπρικα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το λάχανο, τρίβω από πάνω το καρότο και το σκόρδο, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και αφήνω τη σαλάτα μου στην άκρη για κάνα δυο ώρες τουλάχιστον.
Ιδέα
Αν την αφήσω για παραπάνω ώρα και για να μην μυρίσει πολύ το σκόρδο, δεν το βάζω από την αρχή αλλά κάνα τέταρτο - μισάωρο πριν την κατανάλωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.