Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Καστοριά

Λιμνών συνέχεια. Στο δρόμο της επιστροφής και μετά τον προϊστορικό οικισμό, είπαμε να πάμε και σε ένα σημερινό :) Καστοριά και μην ξεμείνουμε από λίμνη, έχουμε τη λίμνη Ορεστιάδα. Όχι για πολλή ώρα, εξάλλου όλοι της παρέας έχουμε ξαναπεράσει από δω, άλλος πιο πρόσφατα κι άλλος πιο παλιά.

Έτσι, είπαμε να κάνουμε μια βόλτα της χερσονήσου που μπαίνει μέσα στη λίμνη και να απολαύσουμε την παραλίμνια διαδρομή κάτω απ' τα πλατάνια. Καταλήξαμε στο μοναστήρι της -Παναγίας Μαυριώτισσας.
Βλέπουμε ένα καραβάκι να έρχεται και χαιρόμαστε, λέμε να κάνουμε μια βόλτα μ' αυτό, αλλά απογοήτευση. Το καραβάκι ήταν άλλο(;) και ήταν νοικιασμένο για να μεταφέρει κόσμο για ένα βαφτήσι στο μοναστήρι. Τι να κάνουμε, συμβιβαζόμαστε και χαζεύουμε τα πουλιά της λίμνης.
Συνεχίζουμε τη βόλτα μας και πετυχαίνουμε κάποιες υπέροχες γωνίες για φωτογράφιση.
Ή μάλλον την κατάλληλη ώρα
και τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού
αλλά και την κατάλληλη ηρεμία του νερού
για να βγάλουμε δεκάδες φωτογραφίες
με την πόλη,τα περίχωρα και τα γύρω βουνά να καθρεφτίζονται στη λίμνη.
Αφήνουμε τον παραλίμνιο δρόμο κι ανηφορίζουμε στο λόφο. Χαζεύουμε τα παραδοσιακά σπίτια στη διαδρομή (κι υπάρχουν πολλά στην πόλη).
Και για τις βυζαντινές της εκκλησίες
(που κι απ' αυτές έχει μπόλικες).
Αλλά μιας και βάζω φωτογραφίες από Καστοριά, βρήκα και κάτι παλιές αλλά απ' τις ιστορικές κι είπα να τις βάλω κι αυτές: παγωμένα τα πάντα.
Μάρτης ήτανε, του 1987. Κι εμείς στη νιότη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.