14 Ιανουαρίου 2014

Επετειακό

Αναρτήσεις ανεβάζω κάθε δεύτερη μέρα συνήθως. Και σήμερα δεν ήταν κανονικά να βάλω κάτι. Αλλά έλα που έχουμε επέτειο. Το μπλογκ αυτό κλείνει ένα χρόνο κι εγώ τέσσερα από τότε που ξεκίνησα να μπλογκάρω: 14 Γενάρη ήταν η αρχή (αλλά και το τέλος) των Γραμμάτων απ' τη Γερμανία. Έτσι είπα να ανεβάσω κάτι σήμερα, αλλά θα είναι κάτι ελαφρύ.

Ήξερα το ανέκδοτο για το κλειστό ποντιακό αεροδρόμιο. Αλλά δεν έτυχε να το επισκεφτώ ούτε ξέρω κατά πού πέφτει να πάω. Αλλά επισκέφτηκα το κλειστό φαληρικό λιμανάκι (ή μήπως ο κλειστός φαληρικός λιμενίσκος, με τη μανία για καθαρευουσιάνικες ονομασίες που διαπιστώνω τελευταία, δεν είναι απίθανο να δούμε και κάτι τέτοιο). Ωραία λιακάδα είχε την Κυριακή κι είπα να κάνω τη βόλτα στην παραλία. Αγαπημένη βόλτα το κομμάτι μεταξύ Έδεμ και Φλοίσβου. Γενικά, περπατάω δίπλα στις γραμμές του τραμ αλλά αυτή τη φορά διαλέξαμε τελείως παραλία. Υπέροχος ο καιρός, η παραλία γεμάτη χειμερινούς κολυμβητές κι εκεί που προχωράμε περνάμε το Μπάτη και το βλέπουμε. Ένα λιμανάκι με 5 -6 βαρκάκια μέσα. Ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Αλιέων και Ιστιοπλόων(!!!) Παλαιού Φαλήρου. Αλλά είναι κλειστό απ' όλες τις μεριές. Δεν είχε μπούκα από πουθενά. Πώς μπήκαν αυτά μέσα; Και πώς θα βγούνε; Αγνοώ. Ίσως να βγάλουνε άμμο κάποια στιγμή; Ίσως. Αλλά και στους δορυφορικούς χάρτες του Γκουγκλ, έτσι κλειστό φαίνεται. Και με τα ίδια βαρκάκια. Κι οι χάρτες αυτοί δεν ενημερώνονται καθημερινά αλλά μια στα τόσα χρόνια!
Και για να μην κλείσουμε με μια φωτογραφία μόνο, να βάλω άλλο ένα ωραίο απ' την ίδια περιοχή. Δεν ξέρω αν φαίνεται το τι γράφει, να το μεταφέρω: "Απαγορεύεται αυστηρά, παντός τύπου ψαρέματος". Ελληνικά δεν ξέρουνε ή τους φαίνεται πιο γκλαμουράτη η γενική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.