Ένα ακόμα λαδερό φαγητό για σήμερα. Κι εδώ ισχύουν οι ίδιες καταστάσεις: είναι πανεύκολο αν γίνει με κατεψυγμένα φασολάκια, θέλει το χρόνο του αν χρησιμοποιηθούν φρέσκα που πρέπει να κοπούν σε κομμάτια και να καθαριστούν να μην έχουν κλωστές. Να σημειώσω πως εμένα μ' αρέσει να το σερβίρω πασπαλισμένο με τυρί τριμμένο.
Ετικέτες
- Γερμανία
- Λέσβος
- αλλαντικά
- αυγό
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρέμα
- κρεατικά
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σάλτσα
- σαλάτα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
20 Νοεμβρίου 2013
18 Νοεμβρίου 2013
Μακαρόνια της τεμπέλας (Γεωργίου)
Ένας εύκολος (και γρήγορος) τρόπος για να φτιαχτεί το μακαρονικό. Πιο απλός δεν γίνεται. Εξού και το όνομα. Μακαρόνια της τεμπέλας. Που δεν χρειάζεται δηλαδή να κουραστεί καθόλου η νοικοκυρά για να τα φτιάξει (το γιατί θα πρέπει να είναι γυναίκα κι όχι άντρας που μαγειρεύει, δεν έχει επαρκή απάντηση). Τώρα γιατί Γεωργίου; Γιατί από κει το μάθαμε. Κι όταν το είδε έτσι γραμμένο δυσαρεστήθηκε, αλλά τι να κάνουμε που έτσι συνηθίζω να σημειώνω τα φαγητά που μαθαίνω από άλλους.
Βέβαια, το ότι είναι εύκολο φαγητό δεν πάει να πει πως είναι και ελαφρύ. Κάθε άλλο. Αλλά έτσι συνήθως γίνεται:)
Βέβαια, το ότι είναι εύκολο φαγητό δεν πάει να πει πως είναι και ελαφρύ. Κάθε άλλο. Αλλά έτσι συνήθως γίνεται:)
16 Νοεμβρίου 2013
Σπανακόρυζο
Εύκολο φαγητό αν το κάνεις με κατεψυγμένο σπανάκι (αλλά φύλλο, όχι κομμένο), έχει λίγο παραπάνω διαδικασία αν είναι φρέσκο (αλλά συγκρίνεται με τίποτα το φρέσκο; όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση). Σερβίρεται με λίγο γιαούρτι από πάνω ή σκέτο με λεμόνι οπότε και συνοδεύεται υπέροχα από φέτα.
14 Νοεμβρίου 2013
Πίτσα Σκαλτσόνε (Θωμά)
Μιας και πιάσαμε τις πίτσες τις προάλλες, ας ρίξω κι άλλη μία. Σκαλτσόνε λέμε τη σκεπαστή πίτσα. Το ζυμάρι που απλώνω στο κάτω μέρος το φτιάχνω έτσι που να γυρίσει κι από πάνω και να τη σκεπάσει (καλά). Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο κι αν ήταν έτσι θα μπορούσα να είχα συμπληρώσει αυτή την εκδοχή στο τέλος της συνταγής για την πίτσα κι όλα να τέλειωναν εκεί. Η συγκεκριμένη συνταγή του Θωμά όμως, έχει κάτι το ιδιαίτερο. Οι πίτσες (γιατί πρόκειται για ζευγάρι) ψήνονται πάνω σε λαδόκολλα, χαμηλά στο φούρνο έτσι που το χαρτί σχεδόν καίγεται μ' αποτέλεσμα να δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, σαν να έχει ψηθεί η πίτσα σε φούρνο με ξύλα.
12 Νοεμβρίου 2013
Σήματα τραπεζών
Η κάθε τράπεζα έχει και ένα σήμα, όπως και (σχεδόν) κάθε εταιρία. Μέχρις εδώ δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο ή έστω το αξιοσημείωτο. Τα αξιοσημείωτα αρχίζουν όταν προσπαθείς να καταλάβεις τι ακριβώς δείχνει το σήμα. Γιατί οι "μικρές" τράπεζες, διαλέγουν ένα απλό σήμα που να θυμίζει το όνομά τους. Ας πούμε η τράπεζα Αττικής, εεεε, συγγνώμην, η Attika Bank έχει διαλέξει ένα Α. Μπορεί να είναι λίγο πλάγιο, μπορεί να έχει κάποια αφαιρετικότητα ας πούμε, αλλά κανείς δεν αμφιβάλει πως είναι Α. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει σήμα ένα διπλό Τ. Ναι, δεν φαίνεται ίσως με την πρώτη, αλλά έτσι είναι. Η Πανελλήνια Τράπεζα (ναι υπάρχει κι αυτή) έχει ένα Π και μέσα του ένα Τ. Απλά πράγματα δηλαδή. Όμως οι "μεγάλες" τράπεζες, οι λεγόμενες "συστημικές" (που φέτος μεγάλωσαν κι άλλο) έχουν πιο ψαγμένα σήματα.
11 Νοεμβρίου 2013
Ολυμπιακοί Αγώνες
Οι πολίτες του Μονάχου αποφάσισαν με δημοψήφισμα να μην διεκδικήσει η πόλη τους τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022. Κι αυτό (κάτι που δεν λέει το σχετικό άρθρο) ενώ ήταν η διεκδικήτρια πόλη για τους αντίστοιχους Ολυμπιακούς του 2018 (και απορρίφθηκε).
10 Νοεμβρίου 2013
«Πρωινό» του αγρότη (Bauernfrühstück)
Μεγάλη μέρα η σημερινή. Κλείνω τα 54 κι έτσι λέω να τεμπελιάσω. Τη συνταγή αυτή την είχα στο παλιό το μπλογκ οπότε είναι εύκολο να την δημοσιεύσω και εδώ. Λίγη δουλειά στον πρόλογο (που κάπως αλλάζει). Σαν συνταγή τώρα, την είχα μάθει από το βιβλίο των γερμανικών, τότε που έκανα μαθήματα, πριν φύγουμε για τη Γερμανία. Πρόκειται δηλαδή για μια γερμανική συνταγή (εξού και το γερμανικό στον τίτλο). Επειδή πάντα μ’ αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα την δοκίμασα και μ' άρεσε. Είναι μια συνταγή με υλικά που μπορούν να βρεθούν παντού. Λέγεται πρωινό αλλά εγώ το έχω φτιάξει συνήθως ως βραδινό (και για αρκετά άτομα βέβαια) - και στις μπιραρίες (ειδικά στη Νυρεμβέργη απ' όπου κι η φωτογραφία) σαν κανονικό πιάτο τη σερβίρανε (αν και, δεν θυμάμαι πώς το έλεγε στον κατάλογο, σίγουρα όχι Bauernfrühstück, αλλά και σίγουρα ήταν αυτή, με ντεκόρ σαλάτας - όλα τα πιάτα στη Γερμανία συνοδεύονται από ατομική σαλάτα, είτε στο ίδιο πιάτο είτε σε ένα μικρό μπολάκι).
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)