Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα μας πληροφορούν οι κυβερνώντες. Και έρχεται τυφώνας φόρων. Μείωση 15% λέει ας πούμε στο ΕΕΤΗΔΕ (τα θυμήθηκα καλά όλα τα αρχικά; ) το οποίο και αλλάζει όνομα (σάματις αυτό ήταν το πρόβλημα) και γίνεται ΕΕΤΑ (και του χρόνου θα το ξαναλλάξουν). Καλό αυτό, αλλά... Αλλά στο χωριό (και σε ένα σωρό άλλα χωριά φαντάζομαι) το τέλος από 3 ευρώ ανέβηκε στα τέσσερα. Αύξηση δηλαδή 33%. Και με τη μείωση κατά 15% αυτό που μένει είναι μια αύξηση 13%. Και πού αυτό; στα χωριά που υπάρχουν κατά τεκμήριο χαμηλότερα εισοδήματα.
Ετικέτες
- Γερμανία
- Λέσβος
- αλλαντικά
- αυγό
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρέμα
- κρεατικά
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σάλτσα
- σαλάτα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
27 Οκτωβρίου 2013
26 Οκτωβρίου 2013
Συναδελφικό μπλογκ
Να ευχηθώ από δω χρόνια πολλά στο Δημήτρη μου και σ' όλους τους Δημήτρηδες και τις Δήμητρες.
Έψαχνα να φτιάξω τα πουρέκια και κάτι ήθελα να διευκρινίσω. Αναζήτηση με τον θείο Γκούγκλη και με βγάζει σε ένα αντίστοιχο κυπραίικο μπλογκ, με συνταγές κλπ. Μ' άρεσε κι είπα να το παρουσιάσω κι από δω.
Έψαχνα να φτιάξω τα πουρέκια και κάτι ήθελα να διευκρινίσω. Αναζήτηση με τον θείο Γκούγκλη και με βγάζει σε ένα αντίστοιχο κυπραίικο μπλογκ, με συνταγές κλπ. Μ' άρεσε κι είπα να το παρουσιάσω κι από δω.
25 Οκτωβρίου 2013
Τατόι - το βασιλικό
Όπως έγραφα και στο προηγούμενο σημείωμα, το Τατόι υπήρξε βασιλικό κτήμα. Άρα έχει διάφορα κατάλοιπα από τη βασιλική παρουσία. Βέβαια, δεν είναι τα εντυπωσιακά παλάτια που συνάντησα στη Γερμανία. Και πολύ περισσότερο που σήμερα είναι μετά από 40 - 45 χρόνια εγκατάλειψης. Στην παραπάνω φωτογραφία είναι το καθαυτό παλάτι, εκεί δηλαδή που μένανε οι βασιλιάδες. Πρώτη φορά το είχε δει τη δεκαετία του 80. Είναι αρκετά καλοδιατηρημένο ακόμα, το μόνο απ' όλα. Με τις σημερινές φωτογραφίες, μάλλον θα μελαγχολήσουμε αφού αυτό που θα δείξω είναι τι υπάρχει αλλά και πόση καταστροφή έχει γίνει.
23 Οκτωβρίου 2013
Τατόι
Άντε να βάλω και έγκαιρα. Το σημερινό μου θέμα δεν έχει επικαιρότητα με την έννοια πως κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει τώρα. Αλλά έχει επικαιρότητα γιατί η επίσκεψη εκεί είναι πρόσφατη. Έχω υλικό από πολλές επισκέψεις που όλο λέω να ανεβάσω κάτι κι όλο το αναβάλω. Ας πούμε απ' την Κύπρο έβαλα τη Λευκωσία και τα άλλα μέρη έχουν ξεμείνει. Κι έχει περάσει μισός χρόνος. Το καλοκαίρι έκανα ένα μεγάααααλο ταξίδι και δεν έχω μολογήσει τίποτα. Αλλά ούτε κι απ΄τη Μυτιλήνη έχω βάλει (ψέματα, από κει έγραψα για την Ερεσό και με την ευκαιρία έψαξα και τα καλλιτεχνικά συμπόσια και μάλιστα την εποχή που έτρεχα να ανεβάσω υλικό για το πληροφοριακό σάιτ που έχω για τα σχολεία). Ε, ας πρωτοτυπήσω σήμερα κι ας ανεβάσω άμεσα για το Τατόι που το επισκέφτηκα πρόσφατα και να μην τ' αφήσω να σιτέψει.
21 Οκτωβρίου 2013
Μουστοκούλουρα
Τα μουστοκούλουρα φτιάχνονται όλο το χρόνο. Πετιμέζι να έχεις. Γιατί παρόλο που το όνομά τους μιλάει για μούστο, αυτό που χρειάζεται είναι το πετιμέζι. Τα υπόλοιπα υλικά βρίσκονται εύκολα. Έτσι δεν είναι εποχικό έδεσμα, αλλά είπα να το συνδυάσω με τη συνταγή για το πετιμέζι που έβαλα κι έτσι την παρουσιάζω σήμερα. Δεν είχα δικό μου πετιμέζι αλλά βρήκα και αγόρασα. Έχουν τα σουπερμάρκετ, έχουν και τα καταστήματα μπαχαρικών (μπαχαρτζίδικα:) ). Εν τω μεταξύ, το πετιμέζι αυτό ήταν πολύ πυκνό και πολύ σκούρο. Έτσι, το χρώμα το πήραν τα μουστοκούλουρα από μόνα τους, χωρίς το ενισχυτικό κακάο (που όσο νάναι τους αλλάζει και λίγο τη μυρωδιά).
19 Οκτωβρίου 2013
Οι φωτογραφίες του μπλογκ
Θα ήθελαν να γράψω μερικά πράγματα σχετικά με τις φωτογραφίες που δημοσιεύω. Όλες λοιπόν οι φωτογραφίες που μπαίνουν στο μπλογκ(και σ' αυτό και στο προηγούμενο), είναι όλες πρωτότυπες. Θέλω να πως πως είναι δικές μου, τραβηγμένες από μένα. Μόνο κάνα δυο κάρτες είχα σκανάρει και μπορεί να πει κάποιος πως έχουν μπει καταχρηστικά. Βέβαια, υπάρχουν σάιτ που επιτρέπουν να πάρεις φωτογραφίες και να τις χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις, συνήθως με τον όρο να μην βγάζεις κέρδος απ' αυτές, κάτι απόλυτα σωστό. Απλά κι αυτό θέλει κόπο, να ψάξεις και να βρεις ποια είναι η κατάλληλη για το θέμα που θέλεις.
17 Οκτωβρίου 2013
Πετιμέζι
Προσπαθώ να έχω επίκαιρα θέματα, όχι τα ταξιδιωτικά που περνάει κάμποσος καιρός από τότε που γίνεται ένα ταξίδι μέχρι να βρω καιρό να ξεδιαλέξω φωτογραφίες, να γράψω κείμενα κλπ περνάει καιρός, αλλά τα φαγητά ή άλλα παρασκευάσματα που έχουν κάποια εποχικότητα, τα φτιάχνουμε στην εποχή τους και τα παρουσιάζω εκείνο τον καιρό. Ένα από τα εποχικά προϊόντα είναι και το πετιμέζι, Μάλλον λίγο αργά που δίνω τώρα τη συνταγή, ο μούστος είναι προϊόν του Σεπτέμβρη, όχι του Οκτώβρη. Κι αυτό έγινε γιατί φέτος το κλήμα μου δεν πήγε καλά, άρα δεν έφτιαξα μούστο δικό μου, άρα δεν έκανα και πετιμέζι. Έτσι δεν έχει και φωτογραφία:( Απ' την άλλη μούστο μπορεί να κρατήσει κανένας αρκετό καιρό (όπως λέει κι η συνταγή) κι έτσι, ελπίζω, δεν είναι τελείως άκαιρη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)