19 Ιανουαρίου 2024

Μόναχο, 10+ χρόνια μετά

Βρέθηκα στο Μόναχο μετά από πολλά χρόνια. Έμεινα εκεί σχεδόν τρία χρόνια, 2009 - 2012, ξαναπήγα περαστικός το καλοκαίρι του 2013 κι από τότε μόνο με τη σκέψη μου ταξίδευα εκεί. Πριν κάνα μήνα ξαναπήγα. Να ζήσω τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρά τους ξανά, 12 χρόνια απ' την τελευταία φορά (τα χριστούγεννα του 2011 ήταν η προηγούμενη, έτσι;). Τα κατάφερα, πήγα για λίγες (πολύ λίγες τελικά) μέρες και κατευθείαν μούρθε να γράψω και να σχολιάσω καταστάσεις. Και μπήκε το θέμα: σε ποιο μπλογκ να τα βάλω αυτά που θα γράψω; Σ' αυτό που είναι γενικού ενδιαφέροντος ή στο παλιό που ήταν καθαρά γερμανικού ενδιαφέροντος (Γράμματα απ' τη Γερμανία ο τίτλος του για).

Στο διάστημα αυτό έχουν γραφτεί από μένα διάφορα που έχουν θέμα που σχετίζεται με τη Γερμανία. Όλα εδώ, αλλά υπάρχει ένα τελευταίο άρθρο στο παλιό μπλογκ που ενημερώνει όταν δημοσιεύεται κάτι εδώ (και τι) και μέσα σ' αυτά τα 10 χρόνια έχουν μπει καμιά 40αριά άρθρα. Κάμποσα με, αλλά αν το δει κανείς στατιστικά πάει να πει 4 το χρόνο. Και τα πρώτα χρόνια ήταν πιο πυκνά, μετά αραιώνουν κάμποσο (π.χ. το 2017 δεν έχει κανένα, το 2021 έχει μόνο ένα ενώ το 2022 πέντε).

Όμως, τώρα, θα είναι πάνω από δέκα και μαζεμένα (και τακτικά παρουσιασμένα ελπίζω) κι όλα θεματικά, του Μονάχου. Οπότε αποφάσισα να τα βάλω διπλά. Κι εδώ κι εκεί. Να βρίσκονται. Δεν θα υπάρχουν αλλαγές στο τι έχει το καθένα μέσα, μόνο οι ετικέτες θ' αλλάζουν μιας στο εδώ είναι γενικά για Γερμανία ενώ στο άλλο ποιο εξειδικευμένα για Μόναχο 

Τα λέμε, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.