10 Αυγούστου 2020

Κεφτέδες στη σχάρα

Δημοσιεύσεων αρχείου συνέχεια αλλά και κεφτέδων συνέχεια. Άλλη εκδοχή η σημερινή, πιο ελαφριά αφού είναι στη σχάρα κι όχι στο τηγάνι κι ας λέει για τόσο βοδινό πάχος. Θα λυώσει στη σχάρα και θα πέσει (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε) αλλά θα κάνει τον κιμά να μην στεγνώσει.

Υλικά

650 γρ. κιμάς
150 γρ. πάχος βοδινό
1 – 2 κουταλιές βούτυρο
2 –3 κουταλιές μαϊντανό
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω τον κιμά με το πάχος σε μια λεκάνη και τα ζυμώνω καλά. Βάζω και το μαϊντανό και αφού βρέξω τα χέρια μας με νερό ή κρασί πλάθω τους κεφτέδες με-γάλους και τους πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Λειώνω το βούτυρο, αλείφω τη σχάρα και τους κεφτέδες μ’ ένα πινέλο και όταν η σχάρα ζεσταθεί τους βάζω και τους ψήνω και απ’ τις δυο πλευρές αλείφοντάς τους κατά διαστήματα με βούτυρο.
Σερβίρονται σε πιατέλα με πατάτες τηγανητές ή πουρέ και σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.