12 Αυγούστου 2020

Λαχματζούν 2

Για το λαχματζούν έχω ξαναγράψει. Εδώ μια πιο απλοποιημένη συνταγή:

Υλικά

450 γρ. άσπρο δυνατό αλεύρι
1 ½ κουταλάκι αλάτι
15 γρ. μαγιά
280 γρ. νερό
1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

250 γρ. κιμά
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά μαϊντανό αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τα ανακατεύω τα υλικά και τα αφήνω να φουσκώσουν 1 ώρα. Ανοίγω τη ζύμη σε 4 πίτες και τις αφήνω να ξεκουραστούν επίσης. Ψήνονται στο φούρνο 12’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.