18 Ιανουαρίου 2015

Δίπλες Μαίρης

Καιρό έχων να βάλω κάνα γλυκό κι έτσι είπα να βάλω ένα σήμερα. Οι δίπλες είναι το αγαπημένο γλυκό της Ειρήνης. Κι οι δίπλες της Μαίρης οι αγαπημένες των αγαπημένων. Τη συνταγή την έχω αλλά δεν τη συνηθίζω και πολύ. Ίσως κάποιος τις θεωρήσει και επετειακές, χριστουγεννιάτικες γιατί τότε συνηθίζονται, αν και μπορούν να φαγωθούν όλες τις εποχές (ε, καλά, κυρίως χειμώνα ταιριάζουν).

Υλικά

4 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 ποτηράκι ουίσκι ή ούζο
αλάτι
1/2 κ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι + 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ (ή όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη σφιχτή)
λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

1 ½ φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ζυμώνω όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή. Την αφήνω καμιά ώρα να φουσκώσει. Ανοίγω τη ζύμη σε σχετικά λεπτό φύλλο, την κόβω σε λουρίδες, παίρνω μια λουρίδα τη γυρίζω στο πιρούνι και τη βουτώ σε καυτό λάδι. Έχω ήδη φτιάξει το σιρόπι και βουτάω τη δίπλα σ’ αυτό για λίγο. Προσθέτω κανέλα και καρύδια κατ’ επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.