Υλικά
1 - 2 αστακοί ή 4 κατεψυγμένες ουρές αστακού1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 - 2 κουτιά κονκασέ
1 ποτηράκι κρασί
αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλάκι ζάχαρη μαύρη
λίγο μαϊντανό
κανέλα
400 γρ. λαζάνι (στενό - λιγκουίνι) ή μακαρόνια Νο 6
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί, προσθέτω τη ντομάτα και τα υπόλοιπα κι αφήνω τη σάλτσα να βράσει.Βράζω νερό (υπολογίζω ίσα να σκεπάζει τους αστακούς αν είναι κατεψυγμένοι, μπόλικο αν είναι φρέσκος - ζωντανός οπωσδήποτε) και βουτάω μέσα τους αστακούς και τους αφήνω να βράσουν για 6'. Επειδή ο αστακός ανεβαίνει στην επιφάνεια, βάζω ένα πιατάκι από πάνω να τον κρατάει μέσα.
Βγάζω τους αστακούς και τους αφήνω να κρυώσουν. Τους ανοίγω και βγάζω το φαΐ που το κόβω σε κομματάκια. Κρατάω το κέλυφος αν θέλω για να γίνει το πιάτο πιο εντυπωσιακό.
Βράζω νερό και συμπληρώνω στο νερό που έχουν βράσει οι αστακοί και βράζω εκεί τα ζυμαρικά να πάρουν τη γεύση του αστακού.
Τα ανακατεύω με τη σάλτσα και τα σερβίρω!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.