19 Νοεμβρίου 2014

Μοσχάρι στιφάδο

Δεν ξέρω πώς μου ήρθε η ιδέα. Αντί να φτιάξω το μοσχάρι κοκκινιστό, να το φτιάξω στιφάδο. Το έκανα κι έγινε μμμμ. Ένα εξαιρετικό πιάτο, που συνοδεύεται ευχάριστα από ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή τρώγεται ακόμα και σκέτο

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι
2 κιλά κοκάρι (= τα πολύ μικρά κρεμμύδια)
1 ποτήρι λάδι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1/2 ποτηράκι ξύδι
1/2 κουτί ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
5 - 6 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια (θέλουν κάμποση ώρα) και κόβω το κρέας σε κομμάτια. Βάζω το λάδι να κάψει και ρίχνω το κρέας σε δόσεις να τσιγαριστεί. Δεν το ρίχνω όλο μαζί γιατί κρυώνει το λάδι και δεν τσιγαρίζεται το κρέας. Έτσι το ρίχνω σε δυο - τρεις δόσεις. Βγάζω το τσιγαρισμένο κρέας και προσθέτω το επόμενο.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια (κι αυτά σε δυο δόσεις). Στο τέλος, αν το λάδι είναι πολύ το βγάζω και ρίχνω όλα τα υλικά μαζί. Σβήνω με το κρασί, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζω όλα μαζί στη χύτρα ταχύτητας για 25 λεπτά.
Αν έχει κρατήσει πολλά νερά, βράζω με ανοιχτή τη χύτρα για 5', χωρίς να ανακατέψω (γιατί θα λιώσουν τα κρεμμύδια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.