13 Νοεμβρίου 2014

Κατσικάκι με πατάτες βουτυράτες στη λαδόκολλα

Έλεγα να γράψω κάτι για την πρόταση του υπουργείου μας για εθελοντές καθηγητές, αλλά δεν είμαι έτοιμος ακόμα. Το πράγμα είναι σε εξέλιξη. Θα το κάνω τις επόμενες μέρες. Γιατί με καίει άμεσα. Έτσι κάτι άλλο έπρεπε να βάλω και καιρό δεν έχω, Έτσι ευκαιρία να ανεβάσω κάποια απ' τις συνταγές αρχείου. Δοκιμασμένη κάποια στιγμή αλλά όχι τακτικά. Απολαυστική πάντως.

Υλικά

2 κιλά κατσίκι σπάλα
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
πιπέρι (αρκετό)
2 κουταλιές αλάτι
θυμάρι ξερό
8 σκελίδες σκόρδο
1200 γρ. πατάτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C.
Πλένω καλά το κρέας και το σκουπίζω. Τρυπάω σε κάποια σημεία και χώνω το σκόρδο. Αλατοπιπερώνω καλά. Απλώνω δυο λαδόκολλες στον πάγκο, καθαρίζω, κόβω και αλατοπιπερώνω τις πατάτες τοποθετώντας τις στη μέση του χαρτιού. Ακουμπώ από πάνω το κρέας και το αλείφω παντού με το βούτυρο και πασπαλίζω με το θυμάρι. Τυλίγω τη λαδόκολλα σε πακέτο (καλύτερα τη δένω με σπάγκο).
Βάζω το πακέτο σε ταψί και ρίχνω γύρω του 1 – 2 ποτήρια νερό. Ψήνω στο δυνατό φούρνο για καμιά ώρα. Ρυθμίζω το φούρνο στους 180° C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλη μιάμιση ώρα τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.