Υλικά
300 γρ φράουλες
Για τη βάση
300 γρ. αλεύρι50 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
170 γρ. κρύο βούτυρο
1 αυγό
2 κουταλιές νερό παγωμένο
Για την κρέμα
1 κιλό γάλα4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ρυζάλευρο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύω καλά το αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέτω το βούτυρο σε κυβάκια και ζυμώνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτω και τ' αυγό και συνεχίζω το ζύμωμα και ολοκληρώνω με το νερό. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για καμιά ώρα.Βγάζω τη ζύμη, την ανοίγω στο μέγεθος της ταρτιέρας (ναι, ξέρω, στη φωτογραφία δεν είναι ταρτιέρα, αλλά τι να κάνουμε, αυτό το σκεύος μας έλειπε) και την απλώνω φροντίζοντας να καλύψω και τα τοιχώματα και αφού την τρυπήσω μ' ένα πιρούνι, την ψήνω στους 180 βαθμούς για 10'.
Βάζω σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ρυζάλευρο και τη βανίλια και τα χτυπάω καλά με το σύρμα. Προσθέτω το γάλα ζεστό και βάζω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 5' να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ξεφορμάρω την ψημένη τάρτα και την γεμίζω με την κρέμα, Την αφήνω να μισοκρυώσει και να πήξει και προσθέτω τις φράουλες κομμένες.
Εναλλακτικά προσθέτω φρούτα του δάσους ή ακόμα και με φιστίκι Αιγίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.