Υλικά
Μοσχάρι κοκκινιστό300 γρ. κριθαράκι μέτριο
τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)
Εκτέλεση
Βάζω το κρέας σε ταψί, το τακτοποιώ σε κάποιες αποστάσεις, ρίχνω και τη σαλτσούλα του, προσθέτω 2 – 3 ποτήρια ζεστό νερό επιπλέον, μοιράζω το κριθαράκι στα κενά και τα βάζω στο φούρνο. Ψήνω για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Ανοίγω το φούρνο, ελέγχω αν έχει ακόμα αρκετό νερό (αν δεν έχει προσθέτω αλλά πάντα να είναι βραστό να μην του σταματήσω το ψήσιμο), πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί και ψήνω για άλλα 15’ περίπου.Ακόμα πιο όμορφο γίνεται το γιουβέτσι αν μπει σε ατομικά πήλινα σκεύη (που τα λέμε και γιουβετσάκια!) για μια ή δυο μερίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.