Μεταξύ αυτών που συνηθίζουν να φέρνουν είναι και η Νατάσα. Τελευταία έφερε μια περίεργη (για μένα) τυρόπιτα και μάλιστα δις. Ιδιαίτερη γεύση, μου γαργάλησε τον ουρανίσκο και της ζήτησα τη συνταγή. Ευκαιρία να την παρουσιάσω κι εδώ. Να σημειώσω πως την γράφω τυρόπιτα γιατί έτσι μου την έχει γράψει η ίδια στο χαρτί (έχω ξεσυνηθίσει να διαβάζω χειρόγραφο και μάλιστα με αυτά τα όμορφα στρογγυλά καλλιγραφικά γράμματα)!
Υλικά
12 φύλλα κρούστας (λεπτά)500 γρ. φέτα (όχι πολύ αρμυρή), θρυμματισμένη
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ανακατεύω το γιαούρτι με τη φέτα και τα αυγά. Αλείφω τα 6 φύλα με λάδι και τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο ρίχνοντας στο καθένα τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Βάζω τη μισή γέμιση κατά μήκος των φύλλων αφήνοντας περιθώριο στις άκρες και τα τυλίγω σε ρολό. Τυλίγω το ρολό σε αλουμινόχαρτο και το αφήνω στην άκρη. Επαναλαμβάνω με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.Βάζω την πίτα στην κατάψυξη για περίπου μιάμιση ώρα. Την βγάζω και την κόβω κάθετα σε ροδέλες (περίπου 1 - 1,5 εκατοστό πάχος).
Απλώνω τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνω στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Να σημειώσω πως σήμερα που την έφτιαξα, απέσπασε τα εύσημα απ' όλους που την δοκίμασαν :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι από τους τυχερούς συζύγους .... έχω βαλει κάποια κιλά από τις γαστρονομικές απολαύσεις της Νατάσας ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγάλο σουξέ και σε άλλα ορεκτικά αλλά και σε γλυκά με δικές της πινελιές που κατακτούν τον εξειδικευμένο πλέον ουρανίσκο μου.
Το κόλπο είναι να καλομαγειεύεις, να τα δοκιμάζεις και να μην παίρνεις κιλά. Κι αυτό πρέπει να το έχεις (όπως το έχει η Νατάσα). Δεν μπορείς να το αποκτήσεις :(
Διαγραφή