26 Μαρτίου 2014

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ε, αφού ξεκίνησα με τους χαλβάδες, όπως έλεγα μου μένει ο σιμιγδαλένιος για να ολοκληρώσω. Άντε να τον βάλω λοιπόν κι αυτόν. Ιδού τον!

Υλικά

1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο (ή λάδι)
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι αμύγδαλα ή σταφίδες ή καρύδια
λίγη κανέλα
λίγο αλάτι

Για το σιρόπι

4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζω το νερό να ζεσταθεί και ρίχνω τη ζάχαρη ώστε να φτιαχτεί το σιρόπι (αν θέλω προσθέτω και την κανέλα) και το αφήνω στην άκρη (αλλά να μείνει ζεστό).
Βάζω σ’ ένα τηγάνι (ή πλατύ κατσαρόλι) το βούτυρο να λιώσει, προσθέτω το σιμιγδάλι με το αλάτι και το τσιγαρίζω να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτω το σιρόπι και ανακατεύω μέχρι να πήξει. Ρίχνω και τους ξηρούς καρπούς, βγάζω το μείγμα απ' τη φωτιά και βάζω το χαλβά σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.