Υλικά
1 φλιτζάνι σταρένιο (σκληρό) αλεύρι1 φλιτζάνι πετιμέζι
½ φλιτζάνι λάδι
1 ½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές ζάχαρη (προσαρμόζω ανάλογα πόσο γλυκό θέλω το χαλβά και πόσο γλυκό είναι το πετιμέζι)
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες
1 ξύλο κανέλα και κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατεύω το πετιμέζι με το νερό και τη ζάχαρη, προσθέτω το ξύλο της κανέλας και το βάζω να πάρει μια βράση. Κλείνω τη φωτιά και αφήνω την κατσαρόλα πάνω στο μάτι (ή κάπου σκεπαστό για να μην κρυώσει).Βάζω το λάδι με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και τ' ανακατεύω καλά να γίνει ένα. Τα βάζω στη φωτιά ενώ ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Το καβουρντίζω σε χαμηλή θερμοκρασία για να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτω το σιρόπι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας ζωηρά και περιμένοντας ν' απορροφηθεί το πρώτο για να ρίξω το επόμενο. Ανακατεύω με την κουτάλα, μέχρι ν' αρχίσει να πήζει και να ξεκολλάει απ' την κατσαρόλα. Στο τέλος προσθέτω και τα καρύδια με τις σταφίδες και τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνω το κατσαρόλι σκεπασμένο για 10 λεπτά με βαμβακερή πετσέτα και βάζω το χαλβά σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια (7 - 8 μου βγήκανε).
Αν θέλω, πασπαλίζω με κανέλα και βάζω ένα κομματάκι καρύδι από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.