Υλικά
4 αυγά200 γρ αλεύρι
350 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Αρχικά λιώνω το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ενώ τα έχω αυτά στο κατσαρόλι για να λιώσουν ανακατεύω με το μίξερ σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτω το βούτυρο με τη σοκολάτα που έχουνε λιώσει, τα ανακατεύω πάλι (με κουτάλα πια) και στο τέλος ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι. Αφού τα ανακατέψω όλα μαζί, βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου 20 * 30) και το ψήνω για 25 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Παρατηρήσεις
- Μπορώ αντί να βουτυρώσω το ταψί να το στρώσω με λαδόκολλα
- Απ' την άλλη μπορώ να πασπαλίσω με ζάχαρη το (βουτυρωμένο) ταψί για να γίνει πιο τραγανό
- Το μπράουνις πρέπει να είναι λεπτό. Δεν φουσκώνει, αλλά και όταν το απλώνω στο ταψί δεν πρέπει να έχει ύψος
- Το εσωτερικό του μένει μαλακό (αλλά δεν πρέπει να κολλάει στο τεστ της βελόνας:) )
- Αν κοσκινίσω το αλεύρι, θα γίνει πιο αφράτο
- Ταιριάζει υπέροχα με παγωτό
- Αν το θέλω ζεστό την επόμενη μέρα, το ζεσταίνω για λίγο, ώστε να μαλακώσει
Καλά , πολύ προχωρημένο το σχολειό σας! Σε ποιόν χώρο γίνεται η προετοιμασία και που το ψήσιμο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώσε ιδέες και μενού....
Για να δουλέψουμε χρησιμοποιούμε τον δικό σας χώρο, το φυσικείο (ή χημείο, διαλέγετε αναλόγως :) ) που έχει νεροχύτες και πρίζες. Εργαλεία κουζίνας (από μάτι μέχρι φούρνο, από κατσαρόλια ή κουτάλια μέχρι μαχαίρια και ζυγαριές) έφερα από το σπίτι μου - με τόσα σπίτια παράλληλα που διατηρούσα τόσες φορές, έχω μπόλικο εξοπλισμό.
ΔιαγραφήΤι φτιάχνουμε; ανάλογα τις προτάσεις των παιδιών. Το θέμα είναι "Η τροφή ως πολιτισμική συνιστώσα" και μέσα στο πλαίσιο αυτό φτιάχνουμε φαγητά από διάφορα μέρη της Ελλάδας ή του κόσμου. Εκτός απ' τα μπράουνις που φτιάχτηκαν με συνταγή που δεν είχα, οι υπόλοιπες έχουν δημοσιευτεί ήδη εδώ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή