Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη3 φλιτζάνια αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 - 1½ φλιτζάνι μαρμελάδα (π. χ. βερίκοκο ή φράουλα κλπ)
Εκτέλεση
Βάζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαργαρίνη λιωμένη, τον κρόκο του αυγού, τη ζάχαρη, το λεμόνι, το κονιάκ και τα ζυμώνω. Η ζύμη γίνεται πολύ μαλακιά.Παίρνω τη μισή ζύμη και την στρώνω στον πάτο ενός ταψιού με διάμετρο 22 ή 24 εκ. Με την υπόλοιπη φτιάχνω κορδόνια. Το ένα κορδόνι πάει γύρω - γύρω και τα άλλα σταυρωτά.
Βάζω την μαρμελάδα ανάμεσα (ή απλώνω τη μαρμελάδα και από πάνω τα κορδόνια της ζύμης).
Ψήνεται για 30 – 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο (180º C).
Από το ασπράδι που μένει, μπορώ να αλείψω τα κορδόνια ώστε να πάρουν χρώμα στο ψήσιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.