05 Ιουλίου 2013

Μαρέγκα

Μαρέγκα λέμε τα καλοχτυπημένα ασπράδια αυγών. Είναι συνηθισμένο να την χρειάζομαι στη ζαχαροπλαστική. Συνήθως, θέλω όλο το αυγό, το ασπράδι σε μαρέγκα και το κροκάδι για χρήση ξεχωριστά. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που θέλω μόνο τη μαρέγκα (π.χ. σε μπεζέδες) ή άνισο αριθμό απ' τα δυο μέρη του αυγού. Ε, τότε το υπόλοιπο βρίσκω να το χρησιμοποιήσω σε συνταγή που θέλει ή μπορεί να γίνει μόνο με το ένα υλικό! (π.χ. στην ομελέτα μπορώ να προσθέσω ό,τι απ' τα δυο έχω σε περίσευμμα - αλλά δεν γίνεται με το ένα μόνο απ' τα δυο).

Εκτέλεση

Παίρνω τα αυγά που χρειάζομαι, τα σπάω στη μέση ένα - ένα και ξεχωρίζω το ασπράδι σε ένα μπολ και το κροκάδι σ' ένα πιάτο για ό,τι το χρειαστώ. Προσθέτω στ' ασπράδια μια πρέζα αλάτι και τα χτυπώ καλά στο μίξερ μέχρι να στέκεται (να γίνει σαν χιόνι). Αυτό ήταν. Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.