Πριν κάποια χρόνια είχα αγοράσει έναν ατμομάγειρα. Μια συσκευή δηλαδή που ζεσταίνει νερό και το μετατρέπει σε ατμό που περνάει από τις τρύπες και μ' αυτό τον τρόπο μαγειρεύεται το φαγητό. Προφανώς δεν είναι κατάλληλος τρόπος για όλα τα φαγητά, μόνο όσα γίνονται στον ατμό (κι όπως φαίνεται στη φωτογραφία, δεν είναι και λίγα τα είδη). Εγώ όμως τον χρησιμοποιώ κυρίως για λαχανικά. Αλλά και ρύζι που μπορεί να μαγειρευτεί κι αυτό εκεί πέρα, σε ένα μπολάκι όμως (που συνόδευε τον ατμομάγειρά μας). Τα χρόνια εκείνα τον χρησιμοποιούσαμε σχεδόν κάθε βδομάδα. Τώρα τον έχουμε ψιλοξεχάσει. Σπάνια τον βάζουμε σε χρήση αν και είναι πολύ καλή ιδέα, πολύ υγιεινή και πανεύκολη.
Υλικά
1 ποτήρι ρύζι
Λαχανικά διάφορα κατεψυγμένα (αρακά, καλαμπόκι, καρότα, μπρόκολο)
Εκτέλεση
Βάζω στο κάτω καλάθι του ατμομάγειρα τα λαχανικά και στο πάνω στο ειδικό μπολ το ρύζι με 2 σχεδόν ποτήρια νερό κι αλάτι. Μαγειρεύω για 30 – 40 λεπτά.
Γειά! πήρα ατμομάγειρα αλλά δεν έχει δοχείο για ρύζι, τι το ιδιαίτερο έχει το ειδικό αυτό σκεύος? θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάτι εναλλακτικά ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένα απλό πλαστικό δοχείο, τίποτα το ιδιαίτερο εκτός από το ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασία και μπορείς να το πιάσεις (αφού ο ατμός το ζεσταίνει πολύ). Εναλλακτικά θα μπορούσα να έλεγα ένα πυρεξάκι που θα το βγάλετε μετά με προσοχή (όσο πιο λεπτό τόσο καλύτερα, να μην χρειάζεται πολλή ώρα για να ζεσταθεί).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ρύζι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως χρησιμοποιώ καρολίνα, αλλά άνετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ρύζια τύπου μπαρμπόιλντ. Απλά χρειάζεται προσαρμογή του χρόνου, κάτι που μόνο με δοκιμή για τον δικό μας ατμομάγειρα μπορούμε να υπολογίσουμε.
Διαγραφή