30 Μαρτίου 2014

Ούζο με σταφύλι

Παρόμοιο με το βύσσινο – κονιάκ αλλά συνάμα διαφορετικό: Τα αρώματα παντρεύονται υπέροχα και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό (όμως πιο αψύ στη γεύση). Κι αυτό χωρίς βράσιμο, όμως εδώ το "ψήσιμο" γίνεται σε δροσερό χώρο κι όχι στον ήλιο (και συνεχίζεται μέχρι να καταναλωθεί:) γι' αυτό, αν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να καταναλωθεί καλό είναι να βγουν τα μπαχαρικά του γιατί αρχίζει και πιπερίζει από μια στιγμή κι ύστερα).

Υλικά

½ κ. ρόγες σταφύλια (σταφίδα ή ροζέ – είναι καλύτερο αλλά έχει κουκούτσι)
1 μπουκάλι (700 ml) ούζο
250 γρ. ζάχαρη
γαρύφαλλα ολόκληρα
κανέλα ξύλο
πιπερόριζα (τζίντζερ αποξηραμένο)

Εκτέλεση

Λιώνω τη ζάχαρη στο ούζο σε ένα βάζο και προσθέτω το σταφύλι και τα μυρωδικά (είναι πιο εντυπωσιακό αν καρφώσω γαρύφαλλα πάνω στις ρόγες). Τα αφήνω σε μέρος δροσερό (μέσα, όχι στον ήλιο) για 20 – 25 μέρες να γίνει η όσμωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και νωρίτερα αλλά δεν θα έχει πάρει πολύ άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.