13 Μαΐου 2016

Εξοχικό

Δεν ξέρω γιατί, αλλά το εξοχικό το έχω για ανοιξιάτικο φαγητό αν και, τίποτα απ' τα υλικά του δεν είναι αυτής της εποχής. Είναι φαγητό (αλλά και υπέροχος μεζές για κρασί) που τρώγεται άνετα όλο το χρόνο.

Υλικά

300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ελιά κατά προτίμηση)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κομμάτι κεφαλοτύρι (γύρω στα 40 γρ.)
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 μπόλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Απλώνω το κρέας, το χαράζω και χώνω μέσα το σκόρδο, το αλείβω με τη μουστάρδα, ρίχνω το αλατοπίπερο και τη ρίγανη, βάζω το τυρί πάνω και το τυλίγω. Το δένω με σπάγκο ή με τη μπόλια, το τυλίγω σε λαδόκολλα και το ψήνω στο φούρνο για μιάμιση - δυο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.