Υλικά
1 - 2 ή περισσότερα αυγά
λάδι ή βούτυρο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα τηγανάκι το λάδι να κάψει (χρειάζεται ελάχιστο λάδι, ίσα που να καλύψει τον πάτο να μην κολλήσει). Σπάω τα αυγά σε ένα πιάτο και όταν δω πως έχει αρχίσει να βγάζει ατμούς τα ρίχνω μέσα και ρίχνω από πάνω και το αλάτι. Τα αφήνω να ψηθούν τ' αυγά για 2 - 3 λεπτά (ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλω). Τα περιχύνω δυο τρεις φορές με ένα κουτάλι από το λάδι για να ψηθεί και το πάνω μέρος τους ή απλά κουνάω ελαφρά το τηγάνι ώστε το ασπράδι που δεν έχει πήξει να μετακινηθεί προς το ζεστό χείλος του τηγανιού.
Τα σερβίρω στο πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.