08 Μαΐου 2013

Αυγά μάτια

Αυγά και πάλι. Αυτή τη φορά μάτια τα κλασικά "τηγανητά αυγά" ή απλά "αυγά μάτια". Κι εδώ το πόσα αυγά θα βάλουμε είναι θέμα γούστου. Θέλει και λίγο παραπάνω προσοχή μιας και εκτός απ' την επιβάρυνση απ' το αυγό (δηλ. απ' τον κρόκο, γιατί με το ασπράδι λίγοι έχουν πρόβλημα) υπάρχει κι απ' το καμένο λάδι. Κάποιοι τα προτιμούν σε βούτυρο (ακόμα πιο βαριά - αλλά πολύ πιο μυρωδάτα)

Υλικά
1 - 2 ή περισσότερα αυγά
λάδι ή βούτυρο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα τηγανάκι το λάδι να κάψει (χρειάζεται ελάχιστο λάδι, ίσα που να καλύψει τον πάτο να μην κολλήσει). Σπάω τα αυγά σε ένα πιάτο και όταν δω πως έχει αρχίσει να βγάζει ατμούς τα ρίχνω μέσα και ρίχνω από πάνω και το αλάτι. Τα αφήνω να ψηθούν τ' αυγά για 2 - 3 λεπτά (ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλω). Τα περιχύνω δυο τρεις φορές με ένα κουτάλι από το λάδι για να ψηθεί και το πάνω μέρος τους ή απλά κουνάω ελαφρά το τηγάνι ώστε το ασπράδι που δεν έχει πήξει να μετακινηθεί προς το ζεστό χείλος του τηγανιού.
Τα σερβίρω στο πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.