16 Μαΐου 2013

Γλώσσα στο φούρνο

Όχι. Δεν είναι σνίτσελ. Είναι γλώσσα στο φούρνο. Στα πλαίσια της δίαιτας, εεε, με συγχωρείτε, της διατροφής ήθελα να πω, προσπαθούσαμε να αποφύγουμε το τηγανιτό ψάρι. Έτσι έψαξα για καμιά ιδέα για να γίνει κάτι πιο ελαφρύ. Η ιδέα έπεσε απ' την Ειρήνη που πρότεινε να γίνει η γλώσσα στο φούρνο. Το έψαξα στο ιντερνέτι, βρήκα μια συνταγή, αλλά την προσάρμοσα στα μέτρα μου και την παρουσιάζω. Έγινε καταληκτική, να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Να ομολογήσω πως εγώ σκόρδο δεν έβαλα. Δεν νομίζω πως χρειαζόταν κάτι επιπλέον. Η γλώσσα που χρησιμοποίησα ήταν κατεψυγμένη αλλά για να την μαγειρέψω την ξεπάγωσα καλά.

Υλικά
1 κιλό γλώσσα φιλέτο
100 γρ. παξιμάδι τριμμένο
1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
άνηθος ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
3 κουταλιές λάδι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Λαδώνω ένα ταψί με το μισό λάδι και στρώνω τα φιλέτα της γλώσσας. Ρίχνω σ' ένα μπολ το τριμμένο παξιμάδι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω μ' ένα πιρούνι να μην έχει βόλους. Μ' ένα κουτάλι απλώνω το μείγμα πάνω από τα ψάρια και ρίχνω και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά, τοποθετώντας το ταψί στο κάτω μέρος ώστε να ψηθεί το ψάρι χωρίς να στεγνώσει.
Σερβίρονται με λεμονάκι από πάνω και γαρνιρισμένες -λέει- με φετούλες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.