Έχω αναφέρει κι άλλη φορά την εμπειρία μου από το τι ισχύει στην Ευρώπη ως προς τους όρους της αγοράς και πώς μας παραμυθιάζουνε για διάφορα θέματα. Μιας και είμαι πάλι (για βόλτα) στας Ευρώπας, πάλι το βλέπω μπροστά μου και μου 'ρχεται διάθεση να αναφέρω για άλλη μια φορά τις διαπιστώσεις μου. Αυτή τη φορά, απ' την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες. Σε δυο θέματα θα σταθώ: το ωράριο των καταστημάτων και το πώς επηρεάζει ο χρόνος που ένα γάλα θεωρείται φρέσκο την τιμή του. Γιατί πολύ μελάνι έχει ξοδευτεί κι ακόμα περισσότερος τηλεοπτικός χρόνος για να μας πείσουν πως για να βελτιωθεί η κατάσταση θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Πόσο βελτιωμένη είν' η κατάσταση, λοιπόν, στο Βέλγιο και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
Ετικέτες
- αλλαντικά
- αυγό
- Γερμανία
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρεατικά
- κρέμα
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- Λέσβος
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σαλάτα
- σάλτσα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
12 Ιουλίου 2016
10 Ιουλίου 2016
Γάνδη
08 Ιουλίου 2016
Κολοκυθάκια γεμιστά χωρίς κιμά
Τα γεμιστά κολοκυθάκια που περιέγραφα προχτές μπορούν να γίνουν και χωρίς κιμά. Παρόμοια η διαδικασία, δεν είναι απαραίτητα μόνο για "βιτζιτέριανς" :)
06 Ιουλίου 2016
Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο
Καλοκαιρινών φαγητών συνέχεια. Κολοκυθάκια γεμιστά. Όχι αυτά που μπαίνουν ανάμεσα σε άλλα λαχανικά (ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές και τέτοια) που γίνονται στο φούρνο. Αλλά σκέτα τα κολοκύθια. Στην κατσαρόλα και με αυγολέμονο.
04 Ιουλίου 2016
Ντοματάκια Λιαστά
Εποχικά φαγητά είπαμε; Βεβαίως. Ακόμα ένα σήμερα. Όχι ακριβώς φαγητό αφού τα ντοματάκια αυτά τα χρησιμοποιώ για να μαγειρέψω το φαγητό, Αντί για σάλτσα (ή κονκασέ). Αλλά της εποχής σίγουρα. Όλο το καλοκαίρι η ντομάτα βασιλεύει.
02 Ιουλίου 2016
Μπαμπά γανούζ
Μελιτζάνες λοιπόν. Που είναι και της εποχής. Άλλη μια συνταγή μ' αυτές. Παρόμοια με τον πουρέ, αλλά διαφορετική!
30 Ιουνίου 2016
Μελιτζάνες πουρέ
Έγραφα προχτές για το χουνικάρ μπεγεντί που είναι κρέας με πουρέ μελιτζάνας. Ε, άλλη μια συνταγή για τον πουρέ εδώ!
28 Ιουνίου 2016
Χουνκιάρ μπεγεντί
Άλλο ένα φαγητό με μοσχαρίσιο κρέας. Το ιδιαίτερο σ' αυτό είναι ότι συνοδεύεται από πουρέ μελιτζάνας. Το πρωτάκουσα στην πολίτικη κουζίνα και με εντυπωσίασε. Το δοκίμασα στην Τουρκία και μ' άρεσε. Έτσι, έψαξα και βρήκα τη συνταγή του. Χουνκιάρ (hünkâr) ήταν η προσφώνηση του σουλτάνου στα τούρκικα (όποιος έβλεπε Σουλεϊμάν θα το θυμάται :) ) ενώ το μπεγιεντί (beğendi) πάει να πει όπως, με τον τρόπο, είναι δηλαδή ένα φαγητό "όπως για τον σουλτάνο". Αρχοντικό.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)