Το τσίζκεϊκ είναι, προφανώς, ένα κέικ τυριού. Πρόκειται για ένα εύκολο και ευπαρουσίαστο γλυκό. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, κάποιες που θέλουν ψήσιμο στο φούρνο αλλά και κάποιες άλλες που είναι πιο απλές. Όπως αυτή που παρουσιάζεται εδώ. Που για βάση έχει τριμμένο μπισκότο, άρα το ψήσιμο έχει γίνει πιο μπροστά και όταν το φτιάχνω εγώ δεν χρειάζεται να το ψήσω εγώ, αλλά απ' την άλλη θέλει παραπάνω ώρα για να σφίξει το μπισκότο. Αλλά ας προχωρήσω στη συνταγή, οι προαναγγελίες περιττεύουν :)
Την ανέβασα την αναλογία. Η Ειρήνη παραπονέθηκε ότι ήταν λίγη η κρέμα
Ετικέτες
- αλλαντικά
- αυγό
- Γερμανία
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρεατικά
- κρέμα
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- Λέσβος
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σαλάτα
- σάλτσα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
29 Απριλίου 2014
27 Απριλίου 2014
Λαχανοσαλάτα
Άλλη μια σαλάτα. Αυτή με το λάχανο. Έστω κι αν η εποχή του λάχανου τελειώνει, αρχίζει ο καιρός της ντομάτας. Που την έχω παρουσιάσει και παλιότερα, αλλά στην εκδοχή με σάλτσα μαγιονέζας ή πολίτικη. Καιρός να την παρουσιάσω και κλασσική. Στην λαχανοσαλάτα, μεγάλο ρόλο παίζει το λάχανο. Έχουμε συνηθίσει τα άσπρα τα λάχανα, αλλά στην αγορά κυκλοφορούν και τα μοβ, που μπορούμε να το αναμείξουμε με το άσπρο για να μας δώσει χρώμα. Αλλά κυκλοφορεί κι ένα άσπρο που είναι σφιχτό και σκληρό σαν το μοβ. Αυτή η ποικιλία ήταν η μόνη που κυκλοφορούσε στη Γερμανία, εκτός κι αν πήγαινες σε μαγαζιά Τούρκων που είχαν και το λάχανο που ξέρουμε. Το σκληρό θέλει να είναι πολύ λεπτό για να μπορέσει να φαγωθεί, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι τόσο νόστιμο.
25 Απριλίου 2014
Βάφλες 2
Πρόσφατα είχα βάλει συνταγή για βάφλες αλλά μιας κι είναι καινούρια η βαφλιέρα κι έχω κάμποσες διαφορετικές συνταγές είπα να τη δοκιμάσω και με μια άλλη.
23 Απριλίου 2014
Γαλακτομπούρεκο
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα γλυκό που το πετυχαίνω όταν το φτιάχνω (αν και βέβαια δεν μπορώ να φτάσω την ποιότητα από το Κοσμικόν:) ). Αλλά το αποφεύγω γιατί είναι πειρασμός. Κι έτσι το είχα ψιλοξεχάσει. Μέχρι που πριν λίγες μέρες είχα πάει μια εκδρομή και έπεσα πάνω σ' ένα πολυδιαφημισμένο γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη. Και το δοκίμασα, το φωτογράφισα και είπα να παρουσιάσω τη συνταγή που είχα.
21 Απριλίου 2014
Μαρουλοσαλάτα
Άνοιξη, Πάσχα κοντεύει και σκέφτηκα να παρουσιάσω μια σαλατίτσα. Παρόλο που το Πάσχα κάποιοι νομίζουν πως πρέπει να έχουν στο τραπέζι ντοματοσαλάτα, κι οι τιμές της ντομάτας εκτοξεύονται στα ύψη, εγώ προτιμώ το μαρούλι που είναι της εποχής. Και βέβαια, όχι σκέτο μαρούλι, γιατί τότε δεν μιλάμε για σαλάτα. Αλλά με διάφορα λαχανικά της εποχής να το συνοδεύουν. Στη φωτογραφία είναι μια μαρουλοσαλάτα σερβιρισμένη σε ταβέρνα που μ' άρεσε και σαν όψη και σαν σύνθεση και τη φωτογράφησα. Εκτός των άλλων, μου άρεσε που ήταν και ψιλοκομμένη, η πρακτική του να κόβεται το μαρουλόφυλλο στα τέσσερα(!) δεν με συγκινεί καθόλου. Μακάρι να μπορούσα να έκοβα κι εγώ το μαρούλι όπως ο Γιώργος (που εγώ τον ζηλεύω, αλλ' αυτός μου λέει πως η μάνα του του κάνει παρατηρήσεις πως το μαρούλι που κόβει είναι χοντρό:) )
19 Απριλίου 2014
Τσουρέκια Πασχαλινά
Τελευταία στιγμή που δίνω τη συνταγή. Ο λόγος είναι πως ενώ και αυτήν και άλλες τις έχω χρόνια τώρα, όσες φορές προσπάθησα να φτιάξω τα τσουρέκια, δεν τα κατάφερνα. Έμοιαζαν εξωτερικά με τσουρέκια, αλλά όταν τα έκοβες ήταν θεόσκληρα. Έτσι, για χρόνια είχα σταματήσει να φτιάχνω τσουρέκια. Η Μαρία έκανε κάποιες προσπάθειες, κι αυτές αποτυχημένες και απαγορέψαμε την συνέχιση των προσπαθειών. Μέχρι πρόσφατα που σ' ένα ζάπινγκ έπεσα πάνω σε μια εκπομπή του νέου καναλιού "Ε" με τον παλιό μαγειροπαρουσιαστή Ευτύχη Μπλέτσα που έφτιαχνε τσουρέκια. Η Μαρία, που πάντα είχε στο νου της να φτιάξουμε σπιτικά τσουρέκια, είπε να ξαναδοκιμάσουμε. Έριξα μια ματιά και τα βασικά υλικά (αλεύρι - μαγιά - αυγά) ήταν τα ίδια. Έτσι το προσπαθήσαμε και πάλι παντρεύοντας τις οδηγίες (η κυρία στο βίντεο είναι αναλυτική ενώ οι οδηγίες που γράφει από κάτω είναι πολύ περιληπτικές και μερικά πράγματα τα κατάλαβα απ' αυτές που είχα) κι αυτή τη φορά πετύχανε!). Κι αφού πετύχανε, ρίξαμε και μια δεύτερη δόση την επόμενη μέρα γιατί η πρώτη κάτι να δοκιμάσουμε, κάτι να μοιράσουμε, δεν έμεινε ούτε η μισή!
18 Απριλίου 2014
Νόβα και πανελλαδικές
Τα θέματα των πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων θα αναλάβει να μεταδίδει φέτος η Νόβα, με κόστος 18 χιλιάδες και κάτι ψιλά. Αφού καταργήθηκε η ΕΡΤ πέρυσι το καλοκαίρι (εν μέσω εξετάσεων, που για να συνεχιστούν ομαλά βοήθησαν οι απολυμένοι εργαζόμενοί της) το διάδοχο μόρφωμα δεν είχε τη δυνατότητα να αναλάβει τη διαδικασία για φέτος. Έτσι, με απόφασή της η Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) την αναθέτει στην ιδιωτική Νόβα
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)