Μιας και έβαλα κάποια ποτά το τελευταίο διάστημα, ευκαιρία να βάλω ακόμα δυο που τις συνταγές τους τις είχα καιρό, όμως δεν τα έφτιαχνα εγώ αλλά η μάνα μου απ' την οποία κατέγραψα το πώς και το τι και το είχα αφήσει. Ιδού λοιπόν ένα πρωτότυπο λικέρ που σε αντίθεση με τα προηγούμενα, δεν φτιάχνω σιρόπι αλλά το "ψήσιμό" του γίνεται στον ήλιο. Αρχές καλοκαιριού φτιάχνεται, ώστε καί δυνατό ήλιο να έχεις και τα βύσσινα να είναι στην εποχή τους. Είν' αυτό που ανέφερε η Μαρία στο σχόλιό της στο λιμοντσέλο.
Ετικέτες
- Γερμανία
- Λέσβος
- αλλαντικά
- αυγό
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρέμα
- κρεατικά
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σάλτσα
- σαλάτα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
28 Μαρτίου 2014
26 Μαρτίου 2014
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Ε, αφού ξεκίνησα με τους χαλβάδες, όπως έλεγα μου μένει ο σιμιγδαλένιος για να ολοκληρώσω. Άντε να τον βάλω λοιπόν κι αυτόν. Ιδού τον!
25 Μαρτίου 2014
Ας αντιδράσουμε
Μια συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών έχει ξεκινήσει στο Avaaz για να μην ξαναφέρει η κυβέρνηση την τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα απελαύνεται αυτόματα όποιος μετανάστης καταγγείλει πως υπέστη βία (από τα σώματα ασφαλείας) και αυτό δεν αποδειχθεί στην ΕΔΕ (που θα κάνουν τα ίδια τα σώματα) ή έστω και σε δικαστικό επίπεδο. Γιατί πόσο εύκολο είναι να αποδειχτεί μια τέτοια καταγγελία γενικά πόσο μάλλον όταν υπάρχει κι αυτή η απειλή.
Η υπογραφές, αν είναι σε ικανοποιητικό αριθμό, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό πίεσης.
Για το θέμα αναφέρεται εκτενέστερα κι ο Ν. Σαραντάκος σήμερα (που τον παρακολουθώ, ως γνωστόν, ανελλιπώς).
Η υπογραφές, αν είναι σε ικανοποιητικό αριθμό, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό πίεσης.
Για το θέμα αναφέρεται εκτενέστερα κι ο Ν. Σαραντάκος σήμερα (που τον παρακολουθώ, ως γνωστόν, ανελλιπώς).
24 Μαρτίου 2014
Πρωτογενές πλεόνασμα
Πρωτογενές πλεόνασμα. Όμορφες λέξεις. Οι κυβερνήσεις μας εδώ και πολλά χρόνια τα πάνε καλά με τις λέξεις. Μας προσφέρουν άφθονες. Καινούριες ή παλιές με καινούρια σημασία. Και κατηγορούν τους άλλους πως χρησιμοποιούν ξύλινη γλώσσα. Γιατί δεν ακολουθούν το δικό τους τρόπο και τον τρόπο των καλογέρων ώστε βαφτίζοντας το κρέας ψάρι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ωραία και καλά. Να δίνουν αυτό που θέλει ο κόσμος. Και τι θέλει σήμερα ο κόσμος στη χώρα που ζούμε; Ν' ανασάνει οικονομικά. Ε, του λέμε σήμερα πως μπορεί, μοιράζουμε και χάντρες ή καθρεφτάκια, γίνονται κι οι διπλές εκλογές που μας έλαχαν εμπόδιο στα σχέδιά μας, το ξεπερνάμε τώρα κι από Σεπτέμβρη βλέπουμε. Τότε θα μπορούμε να ανακαλύψουμε πως χρειάζονται νέες θυσίες και να τους πάρουμε ακόμα και τα ρούχα που φοράνε και καθρεφτίζονται και στολίζονται.
23 Μαρτίου 2014
Απεργίες και στη Λουφτχάνσα
Απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα αυξήσεις μισθών, προγραμματίζουν οι πιλότοι της Λουφτχάνσα (Lufthansa) και της γερμανικής θυγατρικής της, Γκέρμανβίνγκς (Germanwings), αλλά όχι των θυγατρικών της σε άλλες χώρες (Ελβετία - Αυστρία) λένε οι ειδήσεις.
Και με καλές προοπτικές συμμετοχής!
Και με καλές προοπτικές συμμετοχής!
22 Μαρτίου 2014
Μπιφτέκια μπακαλιάρου
Αυτή η συνταγή μου βγήκε από τύχη. Είχα αγοράσει μπακαλιάρο υγράλατο, τον παστό ή αλλιώς όπως τον συνηθίζω να τον λέω "ψάρα", για να τον φτιάξω του Ευαγγελισμού τηγανητό. Είχα αγοράσει κάμποσο, τώρα που τον βρήκα (ήταν και σε προσφορά) κι αφού τον ξαρμύρισα καλά καλά, τον χώρισα σε μερίδες να τον βάλω στην κατάψυξη μέχρι τη μεγάλη μέρα, αλλά και για επόμενες φορές. Διάλεξα τα μεγάλα και καλά κομμάτια, τα έβαλα σε σακουλάκια και μου έμειναν κάτι μικρά κομματάκια από το ξεκοκάλισμα. Προβληματιζόμουνα στο να φτιάξω άλλο σακούλι γιατί για τηγάνι δεν μου πολυάρεσαν, θα ήταν δύσκολα να τυλιχτούν σε χυλό. Απ' την άλλη είπα πως καλύτερα θα ήταν να τα φτιάξω για την επόμενη μέρα, τώρα που τα είχα, γιατί να τα παγώνω και να τα ξεπαγώνω, αλλά δεν με ενθουσίαζε και να βάλω τηγάνι δυο φορές τόσο κοντινές. Κι έτσι είπα να φτιάξω κροκέτες μπακαλιάρου, που είχα δοκιμάσει σε ταβέρνες, αλλά να τις κάνω σαν μπιφτέκια, στο φούρνο. Έριξα μια ματιά στα σχετικά σάιτ και δημιούργησα το δικό μου αποτέλεσμα. Βασικά την ιδέα που είχα δηλαδή, αλλά δεν είχα σκεφτεί το αυγό. Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας παρουσιάσω τη συνταγή.
20 Μαρτίου 2014
Λιμοντσέλο
Έφτιαξε η Μαρία το γκραν μαρνιέ, μας άρεσε το αποτέλεσμα και θυμήθηκα πως πριν μερικά χρόνια είχε φτιάξει η Ειρήνη λιμοντσέλο. Το τσίπουρο που είχαμε πάρει ήταν ένα λίτρο, στο γκραν μαρνιέ χρησιμοποίησε το μισό, κι είπαμε να φτιάξουμε και λίγο απ' το άλλο. Το λιμοντσέλο είναι ιταλικό ποτό (το δείχνει και το όνομά του) και πίνεται παγωμένο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)