Το γνήσιο σουφλέ. Τρίτο στη σειρά, να το εξαντλήσουμε το θέμα. Αυτό είναι όμως σκέτο. Δεν έχει ζυμαρικά και το φούσκωμα είναι των τυριών και μόνο. Το θέμα είναι πως το σουφλέ αυτό πρέπει να σερβιριστεί με το που θα βγει απ' το φούρνο γιατί όταν σταθεί πέφτει. Αντί για μπεσαμέλ μπορεί να μπει ψίχα φρέσκου ψωμιού (ή ψωμιού τοστ).
Υλικά
150 γρ. γραβιέρα
400 γρ.
μπεσαμέλ (μισή δόση)
4 αυγά
αλάτι – πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνω τη μπεσαμέλ και ρίχνω λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220 βαθμούς (πρέπει να καίει καλά όταν βάζω το σουφλέ μέσα για να φουσκώσει κανονικά). Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι. Προσθέτω στη μπεσαμέλ τους κρόκους των αυγών έναν – έναν και προσθέτω το τυρί ανακατεύοντας συνέχεια πολύ καλά. Ρίχνω τη μαρέγκα ανακατεύοντας μαλακά για να μην κόψει. Αλείφω με βούτυρο μια φόρμα για σουφλέ και ρίχνω το μείγμα. Ψήνω για 30’ και σερβίρω το σουφλέ ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.