Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Πίτες για σουβλάκια

Τις πίτες για τα σουβλάκια τις αγοράζω έτοιμες. Έχω και τη συνταγή, την έφτιαξα μια φορά νομίζω, αλλά δεν με τραβάει να τη φτιάξω εγώ. Μπόλικος κόπος χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Απ' τις έτοιμες θέλει να ψάξεις να βρεις ποιες ταιριάζουνε στα γούστα σου, από ποικιλία δόξα τω θεώ υπάρχει μπόλικη. Αλλά για λόγους πληρότητας είπα να συμπεριλάβω τη συνταγή εδώ.

Υλικά

1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
½ κούπα χλιαρό νερό (40º C)

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνω το λάδι και το νερό και ζυμώνω σε ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Την αφήνω να φουσκώσει και πλάθω 6 στρογγυλές πίτες με διάμετρο 20 εκ. και πάχος 0,5 εκ. Τις αλείφω με καλαμποκάλευρο κι τις αφήνω να φουσκώσουν ελαφρά. Μ' ένα πιρούνι, τις πατάω κάνοντας κάθετες πιρουνιές σε σειρές ή σχηματίζοντας παράλληλες ραβδώσεις με οδοντωτό τροχό, προσέχοντας να μην κοπή η ζύμη ως κάτω. Αλείφω ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζω τις πίτες 3' από την κάθε πλευρά, να πάρουν χρώμα σε ορισμένα σημεία, χωρίς να καλοψηθούν. Μόλις τις βγάλω από το τηγάνι, τις βάζω σε πλαστική σακούλα για να διατηρηθούν νωπές. Όταν κρυώσουν, τις βάζω στην κατάψυξη, για να τις χρησιμοποιήσω όποτε τις χρειαστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.