Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Τηγανόψωμο

Συνήθως ετοιμάζω το υλικό για δημοσίευση αρκετές μέρες πριν. Όμως τελευταία έχω στεγνώσει. Μ' έπιασε κι ένα κρύωμα και ξέμεινα τελείως. Η δεξαμενή των συνταγών όμως είναι μεγάλη και δίνει λύσεις της τελευταίας στιγμής. Πόσο μάλλον που το τηγανόψωμο το είδα πρόσφατα σε άλλη εκδοχή, στριφτό, αλλά δεν θυμάμαι πού να βάλω λίνκι :)

Υλικά


Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές μαγιά
3 κουταλιές λάδι
250 γρ. νερό

Για τη γέμιση

350 γρ. φέτα
πιπέρι – προαιρετικά δυόσμο
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνω τη ζύμη, τη χωρίζω σε 8 – 10 κομμάτια που τα ανοίγω σε πολύ χοντρό φύλλο.
Τρίβω στο καθένα λίγη φέτα και προσθέτω λίγο πιπέρι.
Το διπλώνω και το τηγανίζω κι απ’ τις δυο πλευρές.

2 σχόλια:

  1. Μαλακό αλεύρι για σκληρό;; Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλακό ή σκληρό; Καλό ερώτημα, απάντηση δεν έχω μιας και η συνταγή, όπως τη βρήκα, δεν έγραφε. Αλλά μιας και είναι για τηγάνισμα, και το μαλακό μια χαρά θα είναι, νομίζω.
    Για το φούσκωμα, όχι τίποτα ιδιαίτερο. Μέχρι να ετοιμάσουμε τα τηγανόψωμα, να κάψει και το λάδι. Τα τηγανίζω κατευθείαν και φουσκώνουν απ' τη ζέστη του λαδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.