Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Εκμέκ από πολίτικο τσουρέκι

Η Ειρήνη μας παρουσίασε μια συνταγή που γεύτηκε από μια συνάδελφό της και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Τις προσεχείς ημέρες θα την φτιάξω γιατί μ αρέσει πολύ αυτό το γλυκό. Τόφτιαξα δυο φορές! Το κακό στη συνταγή είναι πως οι αναλογίες δεν είναι ακριβώς αλλά στο περίπου. Ας πούμε, εγώ δεν βάζω ολόκληρο το τσουρέκι στο ταψί μου. Επίσης, ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι προσαρμόζεται η ζάχαρη. Αλλά και πόση ώρα θα μείνει στο φούρνο εξαρτάται από το πόσο στεγνό είναι.

Yλικά

1 πολίτικο τσουρέκι
λίγη κανέλα
1 πακέτο σαντιγί (χάρτινο κουτί)
σιρόπι (3 ποτήρια νερό με 1 - 1,5 ποτήρι ζάχαρη)
αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι ή τριμμένο μπισκότο για γαρνίρισμα

Παρασκευή

Σε ένα ταψί ή πυρέξ μαδάω το τσουρέκι να απλωθεί παντού. Βάζω το φούρνο στους 100 βαθμούς για 10-15 λεπτά ώσπου λίγο να ξεραθεί.
Βράζω το σιρόπι και το ρίχνω από πάνω σε όλη την επιφάνεια με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Ρίχνω παντού όσο το απορροφάει, να μη μείνει στο ταψί.
Στη συνέχεια ρίχνω κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και το αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω την συνταγή όπως το λέει στο κουτί (χρησιμοποιώ όλους τους φακέλους που έχει μέσα - 400 ml γάλα + 200 γρ. σκόνη). Απλώνω τη σαντιγί και γαρνίρω την επιφάνεια με το αμύγδαλο κλπ.
Βάζω στο ψυγείο το γλυκό για 4 - 5 ώρες.
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.