Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Εκμέκ (ξανά)

Τρίτο αυτό το εκμέκ. Μετά το δήθεν και της Φωτεινής, να βάλω και το τρίτο που έχω για να ολοκληρωθεί η παρουσίαση. Ποιο απ' όλα προτιμώ; Δύσκολη απάντηση, η ευκολία του δήθεν ακαταμάχητη, αλλά κι η τέχνη της Φωτεινής ασύγκριτη. Εν πάση περιπτώσει, καθένας δοκιμάζει και αποφασίζει! Βασικά η διαφορά είναι στην κρέμα. Στην περίπτωση αυτή είναι λιγότερη αναλογικά και λείπει η σαντιγί.

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
1 φλιτζάνι βούτυρο

Για την κρέμα

1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κρόκους αβγών
1 κουταλάκι βούτυρο
βανίλια
4 ποτήρια γάλα

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Ανοίγω το φύλλο καλά, το απλώνω στο ταψί, το βουτυρώνω με ένα φλιτζάνι βούτυρο και το ψήνω για μισή ώρα περίπου στους 180º C. Όταν κρυώσει το περιχύνω με σιρόπι που το έχω βράσει για 5' (ίσα να ενωθούν τα υλικά και να μην πολυδέσει). Ανακατεύω τα υλικά της κρέμας σε ένα κατσαρόλι με το σύρμα να γίνει ένας ομοιόμορφος πυκνός χυλός, προσθέτω και το γάλα, βάζω το κατσαρόλι στη φωτιά και το βράζω ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Την αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας ταχτικά ώστε να μην κάνει πέτσα. Όταν κρυώσει τη στρώνω πάνω από το κανταΐφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.