Που μπορεί να το δούμε και τσιζκέικ (άλλο τονισμό δεν βρίσκω, cheesecake στ' αγγλικά). Έχω ξαναγράψει συνταγή γι' αυτό. Απλά με το ζαχαρούχο που έχω εκεί είχα θέμα τώρα τελευταία που άρχισα να το φτιάχνω σε μικρή ποσότητα (είτε στα ποτηράκια είτε σε μικροταψάκι). Θυμίζω πως το τσίζκεϊκ είναι ένα κέικ τυριού. Εύκολο και ευπαρουσίαστο γλυκό. Με πολλές παραλλαγές, αυτή που παρουσιάζεται εδώ είναι εύκολη. για βάση έχει τριμμένο μπισκότο, άρα το ψήσιμο έχει γίνει πιο μπροστά και όταν το φτιάχνω εγώ δεν χρειάζεται να το ψήσω εγώ, αλλά απ' την άλλη θέλει ίσως παραπάνω ώρα για να σφίξει το μπισκότο.
Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή νταιτζέστιβ
140 γρ. μαργαρίνη ή όσο πάρει
προαιρετικά καρύδι τριμμένο
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα (Μασκαρπόνε πιο καλά)
300 ρ. γκρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό από 1-2 λεμόνια
Για την κάλυψη
μαρμελάδα που να ξινίζει λιγάκι (βύσσινο πρώτιστα, ή λεμόνι, βατόμουρο, κλπ)
Εκτέλεση
Τρίβω τα μπισκότα καλά και τα δουλεύω με τα καρύδια και τη μαργαρίνη (π.χ. στο μούλτι ή στο μπλέντερ) ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν σφιχτή ζύμη και το στρώνω στον πάτο και στα πλάγια σε μια φόρμα ή ταψί (γύρω στο 25 * 30). Το πατάω πολύ καλά ώστε να γίνει ενιαίο.
Χτυπάω στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, την άχνη και το λεμόνι να αφρατέψει και τη στρώνω στο μπισκότο.
Αφήνω το ταψί μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει και απλώνω τη μαρμελάδα (αραιωμένη πιθανά με ελάχιστο νερό αν είναι πολύ σφιχτή).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.