11 Φεβρουαρίου 2016

Χυλοπίτες Φιορεντίνα

Και μιας και έβαλα για το πώς κατασκευάζονται χυλοπίτες, να δώσω και μια συνταγή πιο "ψαγμένη", για πιο μαγειρεμένες χυλοπίτες. Φουρνιστές και με σπανάκι!

Υλικά

300 γρ. χυλοπίτες
750 γρ. σπανάκι
½ κιλό νερό
1 κύβο ζωμό κότας
3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
3 ½ φλιτζάνια μπεσαμέλ
100 γρ. τυρί τριμμένο
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω το νερό με τον κύβο να βράσει και προσθέτω τις χυλοπίτες. Τις βράζω τόσο όσο να κρατούν λίγο. Ξεπαγώνω το σπανάκι αν είναι καταψυγμένο, το στραγγίζω και το βάζω σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι να τσιγαριστεί. Ρίχνω μέσα 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ. Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ ρίχνω το ζαμπόν. Βουτυρώνω ένα πυρέξ και βάζω μια στρώση χυλοπίτες μια στρώση σπανάκι μια στρώση μπεσαμέλ και πασπαλίζω από πάνω με τυρί. Βάζω μερικά ξύσματα βούτυρο και ψήνω για 20’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.