Υλικά
500 γρ. κιμά βοδινό2 κουταλάκια κοφτά κάρυ (σκόνη)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι
5 – 6 μικρά καρότα τρυφερά
3 – 4 κουταλιές αλεύρι
μερικές πίκλες ξιδιού
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο και λάδι
Ζωμό βοδινού (φρέσκο ή συμπυκνωμένο)
Εκτέλεση
Βάζω τον κιμά σ’ ένα μπολ και προσθέτω μια πρέζα κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το αυγό χτυπημένο (ολόκληρο) και τη φρυγανιά και τ’ ανακατεύω καλά. χωρίζω το μείγμα σε μπαλάκια. Πλαταίνω κάθε μπαλάκι, βάζω στη μέση ένα κουταλάκι πίκλες ψιλοκομμένες και την πλάθω στο σχήμα του κεφτέ. Αλευρώνω τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζω μέχρι αν ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζω σε μια πλατιά κατσαρόλα.Τσιγαρίζω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ρίχνω στην κατσαρόλα όπως και τα καρότα ολόκληρα. Σκεπάζω τα κεφτεδάκια με ζεστό ζωμό και τα βάζω να σιγοβράσουν για 40’.
Διαλύω το υπόλοιπο κάρυ και μια κουταλιά αλεύρι σε λίγο κρύο νερό. Προσθέτω λίγο – λίγο το ζωμό του φαγητού μέχρι να ζεσταθούν και τα ρίχνω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για λίγο με προσοχή μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να δέσει η σάλτσα.
Τα σερβίρω σε βαθουλή πιατέλα γαρνιρισμένα με μια στεφάνη από πατάτες πουρέ πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Γιαννη βαλε μας φωτογραφια, με τον πουρε κλ....
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Εμ στον πουρέ έχει...
ΑπάντησηΔιαγραφή