Όταν έψαχνα για συνταγή για το
μυδοπίλαφο, σ' αυτή που βρήκα πιο κοντά στα γούστα μου είχε και
παραπομπή για μύδια σαγανάκι. Η ιδέα παρόμοια με τις
γαρίδες σαγανάκι (που πολύ μ' αρέσουνε), μόνο που εδώ έχει και κρεμμύδι (αλλά θέλει προσοχή, να μην του πέσει πολύ). Το έφερα λοιπόν στα μέτρα μου και το έφτιαξα.
Υλικά
250 γρ. μύδια ψίχα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, περασμένη στο μούλτι ή 1/2 κουτί κονκασέ
1 κουταλιές γεμάτη ντοματοπελτέ
1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
ίσως 1/2 φλιτζάνι νερό
ρίγανη
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γραμ. φέτα
κόκκινο καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μύδια και τη φέτα.
Ανακατεύουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10' - 15', μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε τα μύδια και τη φέτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 5' περίπου, ανακατεύοντας άλλες δυο φορές. Αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και σερβίρουμε.
Παραλλαγή
Εάν δεν τα θέλουμε κοκκινιστά, αφαιρούμε την ντομάτα, τον πελτέ και το κρεμμύδι, και προσθέτουμε 2 κουταλιές μουστάρδα, 1 μικρή πιπεριά ψιλοκομμένη και 2 κουταλιές αλεύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.