Υλικά
2 ποτήρι ρύζι4 μέτριες ντομάτες
4 μέτριες πιπεριές
4 κολοκύθια
4 μελιτζάνες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι λάδι
ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι – πιπέρι
μαϊντανό
κύμινο
Εκτέλεση
Κόβω από το πάνω μέρος από τα λαχανικά ένα μικρό κομμάτι, κρατώντας το για καπάκι μετά. Αδειάζω απ' το περιεχόμενό τους κολοκύθια και μελιτζάνες (τις γδέρνω να μείνει μόνο ένα λεπτό τους κομμάτι γύρω γύρω, χωρίς να τις τρυπήσω) και κρατάω την ψίχα χωριστά και την αλατίζω να βγάλει τα νερά της. Τη σουρώνω πετώντας τα σπόρια απ' τις μελιτζάνες. Τα τρίβω στο μούλτι και το ρίχνω σε μια λεκάνη.Αδειάζω και τις ντομάτες σε ένα μπολ. Τρίβω τα κρεμμύδια, τα ρίχνω στο τηγάνι με αλάτι, όταν αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτω τη μελιτζάνα, μετά το κολοκύθι, όταν μαραθούν αρκετά την τομάτα, τα ανακατεύω με το λάδι, προσθέτω το ρύζι και ίσως λίγο νερό. Τα αφήνω στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά.
Προσθέτω τη ρίγανη, το μαϊντανό, το κύμινο και το πιπέρι και γεμίζω με το μείγμα τα λαχανικά μου (χωρίς να τα παστώσω, να έχει περιθώριο το ρύζι να φουσκώσει). Τα τοποθετώ σε ένα ταψί προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.