20 Ιανουαρίου 2013

Τηγανιά Χοιρινή

Η τηγανιά, έτσι όπως παρουσιάζεται εδώ, παρά το όνομά της, είναι ένα φαΐ μαγειρευτό. Δεν έχει και πολύ σχέση με τηγάνισμα. Βέβαια, αν βιαζόμαστε και θέλουμε να έχουμε το φαγητό έτοιμο σε κάνα τέταρτο δεν έχουμε παρά να πληθύνουμε το λάδι, να κόψουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και να τηγανίσουμε τα υλικά. Ίδια διαδικασία αλλά αρκετά διαφορετικό (και πιο βαρύ) αποτέλεσμα.

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 πιπεριά καυτερή – κέρατο
2 πιπεριές χρωματιστές
μανιτάρια (προαιρετικά)
80 ml λάδι
60 ml ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
κόλιανδρο ξερό
δυο κλωνάρια δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Πλένω το κρέας και το στραγγίζω. Καθαρίζω το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Βάζω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και προσθέτω το κρέας κατόπιν τα λαχανικά και το αλάτι και τα αφήνω να βράσουν για 45’ – 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας (μέχρι να μαλακώσουν). Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και μετά 1’ προσθέτω το ξύδι και ίσως μια κουταλιά νερό. Αφήνω να μαγειρευτεί για 5’ ακόμα. Το σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κόλιανδρο και δενδρολίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.