Η Δέσποινα είναι συνάδελφος. Και μια μέρα έφερε στο σχολείο κάτι να τσιμπήσει και μας έδωσε και σε μας. Τα δοκίμασα και ξετρελάθηκα. Μα γιατί μ' αρέσει το κρεμμύδι; Μα γιατί ήταν πραγματικά παννόστιμα; Μα γιατί τα είχε πετύχει; Δεν ξέρω. Και βέβαια, κατευθείαν εγώ να της ζητήσω τη συνταγή. Αλλά εκεί το πράγμα έμπλεξε. Δεν τα έφτιαξε βάση συνταγής. Ήταν έμπνευση της στιγμής. Μου έδωσε μια περιγραφή κι εγώ τώρα πρέπει να τα τυποποιήσω και να τα οργανώσω. Για να δούμε τι θα πετύχω.
Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 κουταλιές λάδι
Δυόσμο
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη Ζύμη
500 γρ. Αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά μαγιά νωπή
Ρίγανη (προαιρετικά)
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Κόβω και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια σε δυο κουταλιές λάδι και το αλάτι. Προσθέτω το δυόσμο. Ζυμώνω τα υλικά για τη ζύμη να γίνει λίγο σφιχτή, προσθέτω και το μείγμα των κρεμμυδιών την πλάθω σε κουλουράκια και ψήνω σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά.
Ετικέτες
- αλλαντικά
- αυγό
- Γερμανία
- διαιτητικά
- επετειακά
- ζαχαροπλαστική
- ζυμαρικά
- ζύμη
- κέικ
- κοινωνία
- κρεατικά
- κρέμα
- κρεμμύδια
- λαδερό
- λαχανικά
- Λέσβος
- μαρμελάδα
- μεζές
- οδηγίες
- οσπρια
- πατάτα
- ποτό
- πουλερικά
- προσωπικές ιστορίες
- ρύζι
- σαλάτα
- σάλτσα
- σούπα
- σχάρα
- σχολείο
- τηγάνι
- τουριστικοί προορισμοί
- τυρί
- φαγητό
- φούρνος
- φρούτο
- χρήμα
- ψάρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.