25 Απριλίου 2015

Και πίνω μπίρες

Ποιες είναι οι μπίρες κάθε χώρας; ποιες ειν' οι προτιμήσεις στον κόσμο; Ένας ενδιαφέροντας χάρτης που δείχνει ποια μπίρα θεωρείται η εθνική παραγωγή της κάθε χώρας δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό στο vinepair και αναδημοσιεύτηκε στο news247. Βέβαια, τόσο το αγγλόφωνο όσο και το ελληνικό άρθρο μιλάνε για τις πιο δημοφιλείς μπίρες, όμως δεν νομίζω πως στην Ελλάδα η Μύθος ανήκει σ' αυτήν την κατηγορία.

Όσο δε για τη Γερμανία, τα πράγματα είναι πολύ σχετικά. Με τις τόσες μπίρες, άντε να ξεχωρίσεις ποια είναι η εθνική. Η Έτινγκερ που δείχνει είναι φτηνή και κυριαρχεί στο βορρά (παρότι βαβαρέζικη), αλλά, όταν ήμουνα εκεί, στο Μόναχο ελάχιστα πουλούσε - προτιμούσαν τοπικές μοναχέσικες. Εγώ αγόραζα συνήθως Παουλάνερ (Paulaner) με τις πολλές ποικιλίες της (η δική μου προτίμηση ήταν στη μαύρη) ή και κάποιες περιφερειακές για το σπίτι, αλλά έξω συνήθως έπινα Χόφμπροϊ (Hofbräu - κυριαρχεί τα μπίαργκάρτεν, είναι και δημοτική, η παραπάνω φωτογραφία είναι απ' την κεντρική και παραδοσιακή μπιραρία Χόφμπροϊχαους, στο κέντρο του Μονάχου).
Και μια κάρτα απ' την κεντρική μπιραρία της Χόφμπροϊ, με όλα τα εθνικά βαυαρέζικα εδέσματα 😀
Μιας και μιλάμε για μπίρα κι αναφέρθηκα στο Μόναχο, να θυμίσω πως το Μόναχο διοργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο, το Οκτόμπερφεστ. Για επιπλέον φωτοστιγμιότυπα εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.