Υλικά
8 - 10 πορτοκάλια1,7 λίτρα τσίπουρο
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη.
Εκτέλεση
Παίρνω τα πορτοκάλια (που να μην είναι κερωμένα απέξω) και αφού τα πλύνω, τους αφαιρώ την εξωτερική φλούδα με τον αποφλοιωτή (αυτό για τις πατάτες). Δεν αφήνω καθόλου άσπρο (όπως και στην μαρμελάδα δηλαδή). Τα βάζω σε ένα βάζο μαζί με το τσίπουρο.Εδώ -σαν τον Τζακ Ντάνιελς που ρίχνει φελλούς κάθε μέρα- κούναγα το βάζο και μερικές μέρες το άνοιγα για να το μυρίσω. Η συνταγή που είχα βρει έλεγε να το κάνω αυτό μια φορά μόνο!! Αφού πέρασαν καμιά 20αριά μέρες έφτιαξα τη ζάχαρη με το νερό σε σιρόπι και το ανακάτεψα στο βάζο (αφού είχα πετάξει τα φλούδια). Μετά το πέρασα από φίλτρο καφέ 3 - 4 φορές για να μην είναι θολό και για να κρατήσει αυτό που επέπλεε, κάτι σαν σκόνη.
Όταν το δοκίμασα με ενθουσίασε.
Οι χρόνοι τώρα:
Μισή ώρα για το καθάρισμα, μιας και χρησιμοποίησα τη μισή ποσότητα πορτοκαλιών (και στα υπόλοιπα, βέβαια, τις μισές ποσότητες).Υπομονή 20 μέρες, το βάζεις και σε υπενθύμιση στο κινητό :)
Δέκα λεπτά για το σιρόπι
15 για το φιλτράρισμα.
Τσίπουρο έχω βρει να πουλάνε σε διάφορα μέρη, (αυτό ήταν είναι απ' τις δράσεις "χωρίς μεσάζοντες" με 5 ευρώ/λίτρο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.