Υλικά
4 μελιτζάνες2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
200 γρ. φέτα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
λάδι
Εκτέλεση
Κόβω τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζω και τις αφήνω να στραγγίξουν για μια - δυο ώρες. Παράλληλα κόβω και αλατίζω και το κρεμμύδι.Αραδιάζω τις μελιτζάνες σε ένα ρηχό ταψί φούρνου σε μονή στρώση, τις ραντίζω με λάδι και τις ψήνω στο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου στους 200 βαθμούς. Τις γυρίζω και τις ψήνω απ' την άλλη πλευρά για άλλο ένα τέταρτο.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω τη σάλτσα: Σ' ένα πλατύ κατσαρόλι βάζω το λάδι στη φωτιά κι όταν κάψει ρίχνω το σκόρδο ψιλοκομμένο. Το τσιγαρίζω να βγάλει τη μυρωδιά του και προσθέτω και το κρεμμύδι. Όταν τσιγαριστεί σβήνω με το κρασί, προσθέτω την τομάτα και την αφήνω να βράσει για κάνα τέταρτο. Όταν δέσει η σάλτσα, σβήνω τη φωτιά κι όταν μισοκρυώσει προσθέτω τον μισό μαϊντανό, το κύμινο, το μισό γιαούρτι (ίσως και κάπως πιο λίγο) και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια (να φαίνεται) και τ' ανακατεύω.
Προσθέτω τη σάλτσα στο ταψί με τις μελιτζάνες. Στρώνω από πάνω το υπόλοιπο γιαούρτι, στολίζω με τον μαϊντανό και ψήνω στο φούρνο στους 180 για μισή ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.