Κι όπως έταξα προχτές, καιρός να πραγματοποιήσω την υπόσχεσή μου και να βάλω την τονοσαλάτα. Και μάλιστα διπλό. Γιατί την τονοσαλάτα την φτιάχνω σε δυο παραλλαγές: με μαρούλι το χειμώνα και με ντομάτα το καλοκαίρι. Η αρχική συνταγή ήταν αυτή με το μαρούλι. Που την φτιάχναμε αραιά και πού. Αλλά ήταν μέσα στις προτάσεις για βραδινό τότε που προσέχαμε ιδιαίτερα τη διατροφή μας. Όταν το μεσημεριανό ήταν όσπρια ή ζυμαρικά και τέτοια, το βράδυ η πρόταση έλεγε για ζωική πρωτεΐνη κι έτσι την εντάξαμε πιο σοβαρά στο διαιτολόγιό μας.
Στην τονοσαλάτα κανονικά μπαίνει μαγιονέζα. Αν κάποιος δεν θέλει δεν βάζει. Απ' την άλλη, για να είναι πιο ελαφριά, εγώ βάζω μείγμα μαγιονέζα με γιαούρτι στραγγιστό σε ίσες ποσότητες. Επίσης προσθέτω και λίγο αλάτι.
Υλικά (για 1 μερίδα)
μαρούλι
1 μικρή κονσέρβα τόνο (ή μισή μεγάλη)
50 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. γιαούρτι
1 κουταλιά λάδι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ κόβω το μαρούλι και προσθέτω από πάνω τον τόνο. Δουλεύω τη μαγιονέζα με το γιαούρτι που τα ρίχνω στο μπολ, λίγο το λαδάκι, ανακατεύω κι έτοιμη η σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.